Senaste nytt
Home » Magasinet » Historien

Historien

Om LuckyRider Livsstilsmagasinet Lucky Rider startade 2005 och var den första tidningen på Skandinaviska marknaden som helt fokuserade på westernridning och western lifestyle. Med ett eget segment på tidningsmarknaden och en snabbt växande skara läsare så blev tidningen snart etablerad. Idag är LuckyRider ett starkt varumärke för alla som är intresserade av westernridning och western lifestyle och en av de största aktörerna bland hästmagasin i Skandinavien.

Hur det startade Vår chefredaktör Åsa bestämde sig 2005 för att byta bana. Efter tio år som ägare av ett grafiskt företag och sex år som utbildare på en grafisk skola var det dags att sadla om igen. Eftersom det inte fanns något westernmagasin på den skandinaviska marknaden och westernridning var ett växande intresse för många (inklusive den blivande chefredaktören) så såg hon ett tomt segment i tidningshyllan som behövde fyllas. Efter en kort övertalningskampanj var även kusinen, tillika fotografen och filmaren, Carina Kvist med på noterna och ett intensivt arbete påbörjades. Flera kunniga och engagerade medarbetare rekryterades och snart såg den första tidningen dagens ljus i juli 2005. Resten är historia.

Lite kuriosa: Vid en vindsröjning hittade Carina en liten skatt. Där, gömd i en dammig gammal låda, låg en handskriven- och ritad hästtidning som Carina och Åsa tillverkade när de var små. Hur många år sedan den gjordes? Nä, det avslöjar vi inte!

Målsättningen LuckyRider skall fortsätta att växa på flera områden. Under 2010 startades ett bokförlag av LuckyRider Publishing AB. Den första boken om Trail mottogs med glädje av alla läsare och flera nya böcker kommer att se dagens ljus under det kommande året. Under 2013 utvecklades en ny gren av företaget och LuckyRider Mediaproduktion startades.