23 Konstiga Hästlagar

Konstiga gamla hästlagar i USA. Man vet inte vem som skapade dom och man har sällan hört att någon har blivit arresterad för något av följande lagbrott;

 1. I Omega, New Mexiko måste varje kvinna som rider bära korsett.
 2. I Hartsville, Illinois kan du bli arresterad om du rider en ful(!) häst.
 3. I Pattonsburg, Missouri, enligt föreskrifter 1884, så “får ingen person skrika, hojta, dansa, sjunga, gräla eller göra andra konstiga ljud på ett sätt som kan störa hästar”.
 4. I Wyoming lyckades man få igenom en lag om att “Ingen kvinna får rida enbart iförd en baddräkt inom staden Riverton om hon inte är eskorteras av två polismän, eller bär klubba(?)”. Undantag från regeln är om “kvinnan väger mindre är 40 kg eller mer än 90 kg”.
 5. Den här lagen kan tolkas på fel sätt; I Wolf Point, Montana får “ingen häst vistas offentligt utan att ägaren bär en grimma”.
 6. I Fort Collins, Colorado är det olagligt att “en manlig ryttare från hästryggen vinkar till en kvinna som han är bekant med”.
 7. I West Union, Ohio får “Ingen manlig person hosta, vissla eller på annat vis försöka påkalla uppmärksamheten från en kvinnlig ryttare”.
 8. 1907, Cumberland County, Tennessee; “Hastighetsbegränsningen för ridna hästar på landsvägen är 5 km/h – med undantag för om han/hon skulle stöta på en fogde som inte verkar ha fått något att dricka på 30 dagar, då får ryttaren rida så fort den kan”.
 9. Lag enbart för män; I Cotton Valley, Louisiana är manliga medborgare inte tillåtna att äta glass i strut medan dom rider på offentlig plats.
 10. I McAlester, Oklahoma är det tabu för en kvinna som väger över 107 kg att rida offentligt i shorts.
 11. I Wakefield, Rhode Island får inte gifta män rida på söndagarna. Det står inget om att gifta kvinnor inte skulle få rida på söndagar däremot.
 12. I Kearney, Nebraska får ingen man rida ensam som han varit gift kortare tid än 12 månader.
 13. I Bicknell, Indianaär olagligt för en man att lämna sin brud ensam på bröllopsdagen för att rida med sina kompisar. Det kan straffas med fängelse upp till en vecka.
 14. I Bismark, North Dakota måste alla hushåll ha en plats för att binda upp hästar utanför huset.
 15. Budds Creek, Maryland har en antik lag som säger att hästar inte får sova i badkar om inte även ryttaren sover med hästen.
 16. Medborgare i Wellsboro, Pennsylvania får inte “köpa, sälja eller byta hästar efter solens nedgång, utan att först fått ett tillstånd från sheriffen.
 17. I Pee Wee, West Virginia är det olagligt att byteshandla med hästar på stadens torg mitt på dagen.
 18. En unik lag i Pine Ridge, South Dakota; “Hästar tillåts inte att gnägga mellan midnatt och kl.06.00 nära en bostad med människor i”.
 19. I Pocataligo, Georgia, är hästar inte tillåtna att gnägga efter 22.00.
 20. Paradise, California har en mycket ovanlig lag; Det är olagligt att “låta en häst somna på något bageri inom stadsgränsen”. Man säger inte något om andra djur som getter eller kor?!
 21. I Sutherland, Iowa finns en lag som anger hur hästar ska synas efter skymning; “Djuret måste alltid ha en lampa fastsatt i svansen och en tuta av något slag på huvudet(!)”.
 22. I McAllen, Texas är det olagligt att ta bilder på hästar på söndagar. Om man ändå gör detta kan man dömas till $1.50 i böter och hamna i fängelse upp till tre dygn.
 23. En annan skum och antik lag i Hortonville, New York; “Ryttare inblandade i en olycka med någons dödliga utgång skall omedelbart stiga av sin häst och ge sitt namn och adress till personen som dog(!)”.

Av: Anne Svensson

Källa: Internet

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sex + ett =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.