Årets första tävling

Hej!

Nu var det ett tag sedan. Tyvärr har vi haft lite problem med sidan 😔 men nu ska det vara fritt fram att blogga igen. Tävlingssäsongen har så sakta dragit igång och bloggen kommer väl bli lite mer levande igen hoppas jag. Med värmen kommer inspirationen för lite bilder osv.

I helgen som var åkte vi ner till Brastad Rodeo för deras Cattle Round Up. Vi älskar stämningen och enkelheten där nere på kusten. Det är lite mer som tävlingarna var förr och det gör det absolut värt att åka den lite längre resan på nästa 30 mil enkel väg.

Kvällen innan spenderades hos vår kära lagmedlem sedan fyra år tillbaka nu, Cecilia Mayer. Hon har en fantastisk anläggning som vi fick mellanlanda på för att slippa gå upp så tidigt morgonen efter. Vi kunde verkligen inte plockat en bättre lagkompis än Cissi! Hon kompletterar oss så bra ❤

Det var andra året vi var på tävlingen som erbjuder ranch team sorting (en tre-mannalagsgren där man plockar djur i nummerordning, precis som i vanlig sorting, för att sedan placera dem i fållor för jämna nummer och ojämna nummer. Så där står en tredje ryttare och sorterar in djuren och öppnar/stänger grindar.), team sorting och cattle penning.

Jag och Filip startade team sorting ihop och ranch team sorting med Cissi. Förra året vann vi ranch team sortingen med 10 djur i kvalet och 10 djur i finalen. Detta året var vi också de enda med 10 djur i både kvalet och finalen men tyvärr räckte inte tiden i finalen. Så vi fick sluta på en andra plats. Men vi är väldigt nöjda med vår insats och faktumet att vi ridit full pott alla gånger Vi ridit denna roliga gren. 40 djur av 40 är inte illa pinkat 😉

Den vanliga sortingen gick bra. Det var extremt många diskade heat då korna snabbt lärde sig att smita igenom hålet. Ett lag klarade sig när en hel drös sprang igenom i RÄTT ordning. Det var lite roligt! Vi plockade 3 djur innan hålet sprängdes från två håll och vi blev diskade. Vi kunde safeat men så länge klockan tickar, då rider man som pappa alltid säger. Vi klarade dock en tredje placering på att vi plockade 7 djur i andra heatet. (lika många som vinnarna gjorde totalt på 2 heat).

Cattle penningen startade Vi inte. Vi tycker det handlar för mycket om tur på lottat djur då man bara ska hämta en kossa. Så där kan man få fördel av position på djur. Tyvärr går prisutdelningen till alla klasser i slutet på dagen. Det är väl det som är lite tråkigt där nere när man har så långt hem. Vi fick stanna och heja på Vår Cissi istället som gjorde dagens bästa tid men tyvärr så räknades inte första heatet in igen då det ses som ett kval.

En fantastisk dag och våra små hästar Grace och Success slutar aldrig att imponera! De är så fina ❤

Instagram: rosieellinor

Kram Rosie

 

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

Ny Westernfashionbutik

Trots allt finns det ljusglimtar i våren 2020. En ny westernbutik har sett dagens ljus, …

Ny bok av Hearts & Horses

Just in time for Christmas presents, Mikkel Oster, Hearts & Horses, comes out with a …

Registrera din gamla quarter

AQHA gör det nu billigare att registrera din äldre quarterhorse. AQHA uppmuntrar nu tidig registrering …