Auktion, Pleasure Driving och Speed Events på APHA World Show

Idag var det en ”First for Me”: Auktionen av åringar! Det är de hästar som säljs på denna auktion som är kvalificerade att tävla om förstapriset på $10.000 i 2-års Pleasure nästa år. Mycket varierande priser var det, allt från $1800 till $13000 (15.000kr-120.000kr). Och som vanligt får man vad man betalar för, dvs åringar efter hingstar och ston som redan levererat avkommor som presterat (dvs syskon till den som säljs) värderas mycket högre än de som inte hunnit bevisa sig än.

IMG_1532_2 IMG_1531_2

I morse var det också Pleasure Driving, något man inte ser varje dag i Europa eller Sverige. Det körs i gångarterna: Walk (skritt), Park Gate (jog/trav) och Road Gate (ökad trav). Dussinet ekipage inne samtidigt i arenan och det är ju en fördel att arenorna inte har vinkelräta hörn. Fashinerande var det också att se när alla skulle byta varv på diagonalen.

IMG_1956_2 IMG_1933_2

IMG_1722_2 IMG_1705_2

Man kastas verkigen mellan ytterligheter här. T ex från flotta kläder i pleasure driving till speed events med inte lika ”putsade” ekipage, men väl så tränade och engagerade. I den gamla Will Rogers-Arenan fr 1936 var det full ös! Utöver att de är supersnabba så slås man av att medelåldern på hästarna är förvånande hög, 15 år! Det är också häftigt att se hur vältränade hästar och ryttare är, inge riv och slit i tyglar, utan hästarna vet vägen, dvs de har tränats och lärt sig att själva bedöma hur de bäst tar kurvorna.

IMG_1974_2

Och JA, även på World Show får man ta barn med sig in på prisutdelningen! Family First!

Anders Berndtsson, uppfödare, tävlande, speaker och aktiv i våra olika föreningar.

Foto: Paint Horse Journal (Anders Berndtsson)

 

 

Om Anders S Berndtsson

Uppfödare av Paint och Quarter, tävlande, speaker och aktiv i våra olika föreningar.

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.