Bergendahl mot Cowhorse VM

052413-2327

Det går bra för svenske David Bergendahl som satsar stort på Reined Cowhorse – i Kanada. David, som till vardags chefar för svenska företaget Back On Tracks Kanadafilial, har vi skrivit tidigare om i LuckyRider. I vintras såg det mörkt ut då hans häst, Lynx Little Doc (Mitch) var dålig, men hästen repade sig och har gett järnet hela tävlingssäsongen.

– Mitch går för fullt och är riktigt på hugget. Han är en fantastisk häst och helt suverän på kor, det är bara piloten som gör fel, berättar David och skrattar..

Den 2 och 3 augusti tävlade ekipaget i Claresholm NRCHA Stockhorse Show med resultat sjua på fredagstävlingen och Reserve Champion, det vill säga tvåa på lördagen. Där fick han även höga score, 74, på kodelen. Därmed blev han klar för VM i Fort Worth, Texas som går i februari nästa år.

–Det var ett av mina mål för säsongen. För att kvala in dit så var man tvungen att dels tävla på minst tre tävlingar och samla ett visst antal poäng i dessa.

Klassen som David tävlar i heter NRCHA 5K Non Pro Limited och framgångarna har hållit i sig under augusti. Helgen den 16-17 vann David på fredagen blev därmed Champion på Silverslate Arena Stockhorse Show. På lördagen nollade han dock i kodelen.

–Den ko jag fick in var helt galen, så domaren blåste av den och skickade in en ny. Men den var lika galen den, så det gick inte så bra, berättar David och förklarar att en hel del av resultatet beror just på vilken slags ko man får in att jobba med.

 Bergendahls andra mål för året är att bli Kanadensisk mästare i sin division.

–Jag vet inte riktigt om jag är tvåa eller etta i Kanada just nu, för listorna är inte helt uppdaterade. Men nästa helg blir det Alberta Snaffle Bit Futurity och jag hoppas kunna säkra Mästerskapet då, vi får se hur det går… Efter det bär det iväg till  det stora Snaffle Bit Futurityt i Reno i september-oktober.

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + femton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.