Bra utrustning- en billig försäkring

Hej!

Hoppas ni haft en bra helg. Vi har varvat träning med kalas och två svängar på september rundown som gick på axvalla travbana. Ett fantastiskt fint arrangemang!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite tankar och svar gällande utrustning. Jag älskar hästutrustning! Jag är väl ett litet tack-freak så det är väl egentligen inte så konstigt att folk undrar. Jag får extremt mycket frågor gällande skydd framförallt. Kanske för att jag har provat rätt många varianter och för att jag och Sessan älskar att matcha olika out-fits för olika tävlingar 😊 Ni ser oss i regel med olika skydd på varenda barrel race under säsongen. Olika i den meningen av färg och mönster, men tittar man noga så ser man märket med det lilla hästhuvudet på samtliga!

Om man tänker efter vilka grenar man rider, vilken häst man sitter på och vad man söker för funktion med sitt skydd så tycker jag att man har grunden.

På båda mina hästar kan jag pricka in ganska fartfyllda grenar med hyfsat stor påfrestning. Mina hästar har få svagheter gällande sina steg. Ingen slår sig regelbundet eller så, utan de har bra koll. Den gemensamma nämnaren de båda besitter är deras långa bakben och deras risk för islag/balltramp. Det är deras gemensamma svaghet, som kräver Bell boots.

Okej, vad söker jag för funktion på mina skydd då? Jag vill ha ett bra ventilerande basic skydd med exceptionell passform. Det ska inte släppa in sand och jag vill ha ett stöd som man kan lita på i snäva svängar. Dessutom vill jag ha ett skydd som tål slitage och står emot många timmar. När det kommer till bell boots vill jag ha ett par som går ner ordentligt över ballarna och traktarmarna på skon. Det ska vara ett smidigt skydd som inte snurrar runt. Det ska sitta still och göra sin grej utan att störa för mycket. Då jag älskar mode och design på hästfronten så är det såklart ett stort plus om jag hittar fina färger och härliga mönster!

Så under många år har jag provat jättemånga olika märken. De har varit billiga, dyra, snygga, lätta, konstiga, ganska bra, mycket bra, skitkass, osv.

För några år sedan provade jag Classic Equines ”legacy” och föll pladask. Där fanns allt jag letat efter i en liten diskret plastbag. De här skydden var lite svåra att få tag på i Sverige innan All That Western tog in dem. Under 2018 blev jag tillfrågad om att rida hela säsongen med Classics benskydd vilket jag såklart tackade ja till! All That Western gjorde det möjligt för mig att tävla hela säsongen i mina favoritskydd!

Så varför Classic Equine? Jag känner att alla mina krav är tillgodosedda helt enkelt. Jag kunde pricka av punkterna en efter en vilket gör mig extremt trygg. En olycka kan alltid vara framme, man kan få en akut skada snabbare än man hinner blinka. Men man kan också minska riskerna med rätt utrustning! Det är något som inte får tummas med en millimeter när det kommer till mina hästar. De ska bara ha det bästa!

Foto: Mi Ritzén
Foto: Mi Ritzén
Foto: Mi Ritzén
Foto: privat
Foto: Privat
Foto: privat
Foto: privat
Foto: Mi Ritzén
Foto: Therese Carlsson
Foto: Gert Andersson

 

Följ oss gärna på Instagram rosieellinor

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

För 5 år sedan – Sista papperstidningen

Det här är det allra sista numret av papperstidningen LuckyRider Magazine. Vi vill passa på …

[bsa_pro_ad_space id="14" crop="no"]