Brastad cattle round up

Jag tänkte att jag skulle summera årets tävlingar som vi ridit i några blogginlägg.

Först ut var Brastad Cattle Round Up, en kotävling nere på kusten. Vi älskar att tävla på Rockarv River Ranch som stället heter. Det är alltid bra med priser, låga anmälningsavgifter och arrangörer som verkligen brinner för det dem gör.

Så den 14 april skulle säsongen äntligen börja efter en lång off-period. Dagen innan åkte vi ner till vår lagkompis Cissi och övernattade där. Hemifrån har vi nästan 3,5-4 h till tävlingen och besiktningen går tidigt på morgonen, så vi brukar välja att köra halva vägen. Vi tycker det är lite för ostabilt väder för att åka hela vägen till tävlingen, sova i ett hästsläp och låta hästarna spendera natten stillastående i en liten fyrkantshage. Det är det som erbjuds. Så vi valde att sno varsin box och ett kryp in med värme hos vår bästa Cissi.

Resan gick bra och Sessa var mer högt än lågt på besiktningen men samlade ihop sig på framridningen. Första grenen var Ranch Team Sorting. En gren där man är tre ryttare. En riktigt rolig gren! Det är en stor fålla med 10 numrerade boskap och några jokrar utan nummer. Sedan är det som en korridor där bara rätt nummer får vistas på väg in till sin fålla. Det finns två fållor på varsin sida i mitten på korridoren. Jämna nummer på ena sidan och ojämna på andra. Det får inte komma in djur i fel fålla och det blir trixigt om de springer förbi ner till änden på korridoren.

Filip är inne i fållan och sorterar djur, jag vaktar hålet in till korridoren och Cissi öppnar/stänger grindarna in till fållorna. Vi fick in alla djur i första heatet! Tyvärr fick vi anmärkning av domaren på att det gick för fort. (något som störde mig något otroligt! Det var inga kor som hoppade i varken grindar eller i flocken. Vi upplevde det som bra flyt och har även kollat på filmer efteråt. Surt!). Jaja, vi var enda laget med full pott och gick till final, där vi så snällt fick sakta ner det hela. Vi fick in alla djur, men blev snuvade på tiden av ett annat lag och kom där efter 2a. Vi var nöjda då vi var enda laget med 20 djur på två heat. Lite tråkigt att bara ett heat räknas i slutändan, men det visste vi redan från start. Vi hoppas att fler arrangörer snappar upp denna gren!

Den andra och sista grenen var team sorting. Jag och Fille rider som vanligt tillsammans. Det var extremt tuffa djur som sprang igenom hålet för samtliga tror jag på minst ett heat. Jättesvårt! Ett lag hade flax där djuren sprang över linjen i rätt ordning, haha. Så de fick djur i två heat och vann. För mig och Fille sprängde flocken hålet första heatet också men sedan plockade vi ihop lika många djur som vinnarna gjorde på två heat och hamnade tillslut på en tredjeplats!

Vi var nöjda med säsongstarten och påbörjade den långa resan hemåt.

För att sammanfatta 😊

Bra: fantastiskt prisbord, låga startavgifter, välplanerat, trevligt bemötande, god mat, bra besiktningsplats, riktig country-stämning, planer på bättre övernattningsmöjligheter för de som inte har det så nice (vi 😂).

Mindre bra: lite trång framridning, mindre bra glutenfria alternativ (fille är glutenintolerant. Det är såklart svårt att tänka på alla, men det är alltid ett plus om han också kan bli mätt för en normal lunchpeng)

Brastad Cattle Round Up får av mig:

🌟🌟🌟🌟

Vi kommer självklart tillbaka!

instagram: rosieellinor 

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

Ny Westernfashionbutik

Trots allt finns det ljusglimtar i våren 2020. En ny westernbutik har sett dagens ljus, …

Ny bok av Hearts & Horses

Just in time for Christmas presents, Mikkel Oster, Hearts & Horses, comes out with a …

Registrera din gamla quarter

AQHA gör det nu billigare att registrera din äldre quarterhorse. AQHA uppmuntrar nu tidig registrering …