Ebba Lange laddar

Chewy

För bara några veckor sedan blev hon världsmästare under Appaloosa World Show i Pleasure på en häst hon bara ridit några gånger. Nu är det dags igen för Ebba Lange att pröva sin färdigheter på högsta nivå och då i en gren vi är lite ner vana att se henne i, Reining.

Redan på onsdag drar AQHYA World Show i Oklahoma City igång och ca kl 01.00 svensk tid, startar Ebba Lange. Ebba är på plats och ska tävla en fyra-årig valack vid namn Shewting Star, efter Bueno Starlight. Chewy, som han kallas, och Ebba har tränat tillsammans under hela tiden hon varit hos Casey Hinton i Whitesboro, alltså drygt tre veckor.

– Han känns jättefin, storstoppare och spinnare. Jag är otroligt glad att få tävla en så fin och talangfull ung häst!, berättar Ebba.
Chewy och jag kommer bra överens men det är som alltid nervöst att tävla en häst på en så stor tävling första gången man tävlar den, fortsätter hon.
Imorgon tisdag åker Ebba, tillsammans med Julia White och Danielle Cohen, som också varit på Cedar Ridge och tränat med sina hästar hela månaden,  upp till Oklahoma City och Oklahoma State Fairgrounds. På onsdag är det kval med 118 startande, Ebba är draw 111, och dagen efter, på torsdagen går finalen.
Det är ett stort startfält med otroligt många duktiga ryttare och hästar. I startfältet finns många meriterade ryttare, bland andra sonen till Tom och Mandy McCutcheon och dottern Schumacher som tillsammans med Ebba är en av de tre européer som deltar.

Ebba berättar att hon är mycket nöjd med “Chewey”,  som utvecklat henne mycket som ryttare.

– Det ska bli spännande och en ära att få visa honom, säger hon

– Jag och Chewy ska ge allt för att få en plats i finalen, säger Ebba.

Du kan se bland annat Ebbas ritt på livestream via www.aqha.com/youthworld

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 2 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.