Elinoras Blogg – Från dressyr till western

Mitt namn är Elinora, jag föredrar att bli kallad för Ellie men det är det ändå ingen som gör, så vi kan säga Elinora.

Jag är en före detta dressyr-ryttare som våren 2016 för första gången blev introducerad för disciplinen reining. Innan det så visste jag helt ärligt talat inte ens vad en quarterhäst var för något. Jag blev genast kär i rasens unika mentalitet och fascinerad av sporten, fartfylld men med extremt mycket “finlir”. Kan det bli bättre?

En månad efter mitt första möte med sporten och dess hästar så bokade jag en resa till Mooslargue med min bästa vän Caroline. Vi åkte dit för att se hennes vän och tidigare tränare tävla, aka Anders Josefsson

Efter Mooslargue så var det kört för mig. Jag bestämde mig för att sälja min dressyrhäst och byta disciplin. Sagt och gjort så var halvblodet sålt två månader senare, platsen på arkitekturskolan var uppsagd och jag var trainee hos Anders och hos honom är jag än idag. Lyckligare än någonsin förr. Att jag inte tidigare insett att det endast finns ett yrke/utbildning att välja; det man brinner för.

Nu har resan om att hitta en egen tävlingshäst börjat och det är bland annat det som jag kommer att skriva om här på bloggen.

Jag ser framemot att få berätta om min resa som trainee och blivande non-pro ryttare.

Är extremt tacksam att få vara en del av Lucky Rider’s blogg-team och hoppas att ni vill följa mig på min resa.

/Elinora

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …