Emil tävlade beridet bågskytte i Polen

DSC_8768 DSC_0796

I Maj deltog Emil Eriksson, Lycksele  i Polens första internationella tävlingen för sässongen i Grunwald. Lite speciellt med denna tävling är också att detta var även start skottet för den första europeiska cupen som kommer avgöras i tre del tävlingar runt om i Europa.

I den Koreanska grenen slutade Emil på en 7e plats i med 66p mot 108p!

–Det kändes verkligen som att träningen gett resultat, allt satt verkligen i ryggmärgen, därimot fick jag en häst som jag tvingades jobba rätt mycket med under tävlingsdagarna, så jag nollade två rundor på rad vilket gjorde att jag halkade ner på placeringarna. På min nivå är det verkligen varje pil som är avgörande.

–På fredagen tävlade vi den Ungerska grenen, 9 löp. Uppvärmningen gick jättebra! Jag sköt in mig på höga poäng, men sedan hände något och jag tappade fokus totalt. Känslan när man inte vet vad man håller på med, skjuter jag fortfarande pilbåge och vart är mitt mål? Jag slutade endå på en 7:e plats med 83 p mot 144 p efter att jag nollade 3/9 rundor.

–På Lördagen fick jag däremot in rytmen och tekniken igen under den polska jaktbanan där jag sköt in mig på en 3:e plats med 50p mot 54p!!! Den polska jaktbanan är min favoritbana, då det krävs att man är en duktig ryttare och skytt, eftersom tavlorna står placerade på olika avstånd, i kurvor och på fel sida. Detta passar mig som handsken då jag har fördelen av att kunna skjuta med båda händerna.

–Den första rundan blev det lite spänning eftersom min häst gjorde en oväntad manöver i en skarp kurva så jag höll på åka av, tappade rytmen lite och missade tavlan som var direkt efter men tog snabbt igen mig! I sista rundan så satt allting där det skulle, omladdningarna, skyttet och ridningen!

Sverige kom tillslut på en tredje plats i Europa kuppen och Emil Eriksson slutade totalt på en 5 plats efter tre dagars intensivt tävlande.

–Jag är endå nöjd, jag hade inte lättaste hästen att tävla med och detta var den första tävlingen för säsongen! Nu är det bara o träna på och visa vars skåpet ska stå!

Se klipp från tävlingen här: http://www.youtube.com/watch?v=mtwp9p3FqHY&feature=youtu.be

Foto: privat

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + nitton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.