Jag och Dash my Success - Foto: Natalie Lindholm

Success och problemponnyer

Rosie Blomquist heter jag, en 22-årig tjej från Skaraborg. Jag brinner för timed events och tävlar för tillfället i barrel race, team penning och team sorting med mitt lag team indijanart.com som består av mig, min sambo Filip Lundgren och vår goda vän Cecilia Mayer.

När jag var tre år började min mamma släpa mig till ridskolan i Skövde och där stannade jag kvar i 10 år och fick en väldigt bra grund. Min mamma har lärt mig väldigt mycket om hur man hanterar och sköter en häst.

Som 10-åring fick jag min första ponny av pappa, Quickly Barrel Queen en B-ponny korsad Shetlandsponny/arab. Hon var ett år då och jag fick tillslut rida in henne och träna upp henne själv och där tändes väl mitt intresse för att ta mig an små envetna ponnyer.

När jag var 8 år red jag min första westerntävling på ett paintsto vid namn ”Candy”. Då var det barrel race som gällde och min pappa (Charlie Blomquist) hade tränat upp oss inför detta. Mina ben nådde knappt över hästens mage så jag satt med benen rätt ut och den stora hästen bar mig runt mönstret med största försiktighet. Där började min resa i westernvärlden. Under åren har jag utöver ”Candy” även tävlat en fantastisk vit liten ponny, ”Polly”, hon var lite mindre och mer i size med mig och under hennes tid började jag även tävla i polebending. Jag hade en riktigt bra tid med henne och jag lärde mig väldigt mycket. År 2005-2009 tävlade jag min pappas gamla tävlingshäst ”ChaRie” en het häst, svår och förbannat snabb. Det är den hästen jag har att tacka för att jag sitter här idag. Hon har lärt mig så mycket, hon har burit mig genom en oförglömlig resa och det är jag evigt tacksam för.

År 2009 föddes mitt framtidshopp ”Dash my Success” ett quartersto som jag fick välja föräldrar till själv. Det var pappas sto som blev mamma till ”Sess”. En evig väntan som övergick i en dröm som blivit sann, en dröm som jag fortfarande lever i. Jag har fostrat den lilla fölungen, ridit in den trötta 2-åringen, tränat den trotsiga 3-åringen och vunnit 4 SM-medaljer med det atletiska stoet. Success är min nuvarande tävlingshäst som jag hoppas på många tävlingsår med framöver.

Jag har även en förkärlek till problemponnyer, eller utmaningar med ponnyer som av olika anledningar har lite stort kroppspråk. Det kan vara allt från att tämja en ponny till att vidareutbilda eller omskola en trevlig ponny. Mer om det kan vi ta en annan gång. Men för tillfället håller jag på med en 3-årig welsh cob, ”Kid” som jag köpte väldigt lite hanterad i våras. Jag har även en 5-årig welsh partbred, ”Nellie”, som jag köpte 2013. Det var en tuff utmaning men hon är idag jättetrevlig att arbeta med och hon står kvar som kompis till min lilla ”Quickly”.

/Rosie

Missa inte nästa nummer! Prenumerera nu! www.luckyrider.se/prenumerera

"Nellie" - foto: Natalie Lindholm
”Nellie” – foto: Natalie Lindholm
"Quickly" - foto: Jesper Anhede
”Quickly” – foto: Jesper Anhede
min welsh cob "Kid"
min welsh cob ”Kid”

 

 

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

För 5 år sedan – Sista papperstidningen

Det här är det allra sista numret av papperstidningen LuckyRider Magazine. Vi vill passa på …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[bsa_pro_ad_space id="14" crop="no"]