Fjärde EM för Sara

Sara Nordin är just hemkommen från sitt fjärde Europamästerskap, NRHA EAC Kreuth 2018. LuckyRider fick en pratstund med henne.

Namn: Sara Nordin
Ålder: 20
Boende: Bor på gård med mina föräldrar
Arbete: Rider mina egna hästar och hjälper till med skötseln på gården

När började du rida?
Jag satt på en häst första gången när jag var två år gammal och sen dess har det alltid varit hästar.

Har det alltid varit western eller hur började din resa med hästar?
Min resa med hästar började hos min granne som importerade ponnys/hästar från Irland som vi sedan utbildade och sålde när de var redo! Jag lärde mig otroligt mycket om hästar och ridning under mina år hos henne. Varje ledig minut tillbringades i det stallet och det var många gånger som mamma fick ringa och be henne att skicka hem mig. Hösten 2009 var jag och familjen på semester i USA och besökte Grand Canyon där man kunde få prova på att rida western, vilket var super konstigt för en engelsk ryttare som skulle bli fälttävlans proffs! Men jag hoppade upp och har sedan den dagen varit fast!

Vad heter dina hästar du har nu?
Min hästar som jag har nu heter
-Mollys Bobby Acre (Bobby)
-Wrangler Wishes (Bettie)
-Donna Arc Escapes BB (Bonnie)
-Chex Little Legend (Pysen)
-Golden Don Escape BB (Pelle)

Vilken häst har betytt mest för dig?
Alla mina hästar betyder mycket för mig men om jag måste välja en så måste det vara Bobby. Han är min första helt egna häst och resan som han och jag har gjort tillsammans har varit väldigt speciell.

Händelser som lett till den du är idag?
Jag har stött på många både små och gigantiska hinder i livet som har lärt mig att värdesätta det jag har istället för att vara ledsen över det jag inte har. Hästarna har alltid varit en stor hjälp och vägledning i mitt liv. Familjen har varit det största stödet jag någonsin har kunnat önska mig. Jag är otroligt tacksam för all tid de lägger ner för att finnas där för mig och mina drömmar och mål i livet.

Berätta om resan du nyligen har gjort?
Att som 20 åring fått tävla på sitt fjärde Europa Mästerskap är en mäktig känsla och ännu mäktigare är det att fått åka dit med sin familj och två underbara hästar. Resultaten var kanske inte det bästa men just denna tävling så var mitt mål enbart att få tillbaka känslan och samspelet mellan mig och mina hästar, vilket jag tycker att jag lyckades superbra med. Resultaten kommer när det kommer men för att de ska komma är det viktigt att ha roligt på vägen dit och att vara ett med sin häst

Bilden med Sara Nordin från tävlingarna i Kreuth visar tydligt att det här är en tjej vi kommer få se mer av i framtiden. Foto privat. Text Mi Ritzén.

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …