härliga höst

Hösten är verkligen på ingång nu. Kalla morgnar och mörka kvällar, det är verkligheten. På ett vis så tycker jag hösten är så mysig, så lugn på ett sätt. Man får ha på sig varma, fluffiga tröjor och hästarna är “mätta” på sommarbetet. Det är nästan så att man längtar till att få stalla in allihop och få tillbaka alla rutiner. FB_IMG_1473088469153

Det är inte långt kvar på säsongen nu, vi har en uppvisning på “Skara hästivalen” kvar, en koträning och sen SM vecka 41. Det har blivit ett lite halvdant år det här året. Inte alls vad vi planerat, men det har helt enkelt inte varit ett lika stort utbud för oss det här året. Vi får hoppas att nästa år blir bättre, spara pengar och åka långt även om alla våra klasser inte är med, så får planen bli. FB_IMG_1473092933668

För att hålla motivationen uppe så är jag lite av ett “shoppingfreak”. Jag tycker det är så kul med nya saker, benlindor i alla färger och former. Matcha “outfits”. Det inspirerar mig verkligen!

Det börjar bli läge att tvätta och packa ner alla flugtäcken och andra “sommarsaker”. Ta fram den nya säsongens garderob och kanske unna sig något nytt. Jeans har en förmåga att gå hos mig… Varje vår och varje höst måste jag köpa upp mig, ska nog testa lite nya varianter den här gången.

Något jag inte kan leva utan är svanspåsarna, det börjar verkligen bli säsong för dem. Som tur är har jag bara hästar med svarta svansar så det syns ju inte jättemycket om de blir smutsiga men det underlättar så mycket i vardagen. Det är många av mina “engelsk-vänner” som aldrig sett en svanspåse, hur kan de ha missat det!? IMG_20160905_172356

I helgen har jag grävt lite i dynboxarna där jag förvarar mina hästars täcken. Jag älskar horsewares täcken och använder nästan bara dem, smidigt också när man kan lägga “liners” under. Det sparar både plats och pengar.

De sista tvättarna för året pågår hemma. Tävlingshästarna har ju lite jobb kvar men de andra får skonsamma bad innan det blir för kallt. Alla insektsbett och gamla rester av flugspray ska bort. Sommaren och solen sliter en hel del på pälsen så nu tvättar jag hästarna med K9s lavendel- eller hydraserie. Så svalkande och skönt! FB_IMG_1473088486965

Det hästarna gillar bäst just nu är nog den tid och lugn man har möjlighet att ge dem. Sen får man ju inte glömma äpplena, det är ju äppelsäsong.

Måste också nämna att jag börjat ett nytt samarbete med St. Hippolyt. Ett foder som jag fodrat med under flera år och märkt stora resultat på. Success har växt upp på det och Grace gick från beslagtagen av polis till tävlingshäst på väldigt kort tid. Jag har stort förtroende för märket och är väldigt hedrad att de valt just mig.

För mer vardaglig uppdatering så finns jag på instagram under rosieellinor vet att jag råkat neka några av er (är inte så teknisk) men det är bara att fråga igen. Gjorde den privat för ett tag sedan.

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

Stoägare – Information inför Avelssäsongen

Våren är snart här och en ny avelssäsong stundar. Nya drömmar om föl väcks över …