Häst & Hund Trail

En majoritet av hästägare är även hundägare. Vet du om att det finns en träningsform där du kan träna med dina bästisar från häst och hundriket samtidigt – Häst & Hund Trail.

Häst & Hund Trail är en tävlingsgren inom westernridning främst i Tyskland, Österrike och Schweiz. Än så länge finns den inte som tävlingsgren i Sverige men vi jobbar på det och har precis genomfört den första grundkursen. 

Häst, ryttare och hund gör en trailbana tillsammans där det även finns speciella hinder för hunden. Man kan utgå både från trail eller ranch trail. Hästen utvärderas som trailhäst, hunden som följsam och lydig och framförallt bedöms det harmoniska samspelet mellan ryttare, häst och hund! 

Det är många delmoment som behöver tränas in och i olika kombinationer både i hund- och hästträningen. Vi planerar att skriva en bok om Häst & Hund Trail med beskrivning av de olika övningarna. 

Vi, är Linnéa Kjellén, häst- och hundnörd som har ridit westernridning sedan 2009 med inriktning framför allt trail och ranchtrail. Många års erfarenhet av unghästar och miljöträning för häst. Tränar häst- och hundtrail sedan ett par år tillbaka. 

Lill Svensson, också häst- och hundnörd, ridit westernridning sedan 2013 inriktning främst trail, ranchtrail och EXCA (Extreme Cowboy Race). Driver företaget HundSjälen sedan 2008, är hundbeteendeanalytiker och hundinstruktör inom Klicker, Specialsök, Dog Parkour och i helgen hölls första grundkursen i Häst & Hund Trail. 

Man behöver inte vara westernryttare för att utöva det, det viktigaste är att man har kul med sin hund och häst. Det är fantastiskt att få träna både häst och hund samtidigt och utveckla samspelet! 

// Lill & Linnéa 

Om The editors

Se också

Del 1. Att sätta pris på ett föl.

Kvällen 24 januari 2023. Jag har precis startat upp en idé, en början på en …

[bsa_pro_ad_space id="14" crop="no"]