Hästen som förändrade allt

Hej alla,

idag skiner solen hos mig, hoppas den gör det hos er också. Efter en omtumlande vecka med sjukhus hit och dit och akutoperation (nej ingen hästskada denna gång) så längtar jag efter att få sitta i sadeln igen. När man är hemma och vilar och inte kan rida så kan man iallafall tänka på hästar. Vad mycket de ger oss och fy f*n vad tomt det blir när man tvingas avstå stallet i några dagar!!

Bakom en ryttare finns alltid en speciell häst som förändrade allt. En häst som inte är lik någon annan man tidigare träffat. Ungefär som med en partner så tycker man till en början att det finns ett stort intressant utbud men efter att ha testat sig fram några år så blir man allt mer petig och säker på vad man vill ha. När man sen väl har turen att stöta på en sån häst, ja då gör man allt man bara kan för att behålla den i sitt liv. Den här speciella hästen har på något sätt förändrat ens liv och det är just det som utmärker den.

Kanske har den hjälpt dig genom en tuff period i livet. Lyssnat när ingen annan förstått. Gett närhet när du känt dig som mest ensam eller fått dig att brista ut i skratt även fast du kom till stallet i tårar.

Kanske har den utmanat dig på ett sätt som stundvis drivit dig till vansinne men som tillslut gjort dig till en bättre ryttare och människa.

Kanske har den fått dig att våga känna tillit igen. Att våga släppa allt och göra något som du innan aldrig trott att du kunnat.

Eller kanske har den bara funnits i ditt liv en kort stund. Kanske är det en kärlek vid första ögonkastet häst. Som det kan vara med en partner ibland, att man bara vet.

Dessa speciella hästar är inte bara ett djur utan dem mest värdefulla lärarna. Hästarna har iallafall lärt mig mer om livet än någon lärare i skolan.

De har lärt oss att ha tålamod. Något som iallafall aldrig har varit min starka sida men utan hästarna så hade det varit betydligt värre. För att träna en häst krävs det extremt mycket tålamod. Lika lite som en ryttare blir proffs över en natt så blir hästen det. Det kan ta flera månader och år att träna en häst och att behöva träna på samma saker om och om igen är något som man verkligen måste tycka är kul.

Hästarna har gett oss självförtroende och att varje dag vilja jobba på att bli en bättre ledare och människa. En häst behöver en ledare och har vi inte bra självförtroende runt hästarna så blir vi lätt överkörda. Det är ingen slump att många hästmänniskor gör karriär som chef.

Hästarna har lärt oss att ta ansvar. Tycker du att det är tufft att flytta hemifrån och stå på egna ben? Då kan du testa att göra det samtidigt som du äger en häst. Med sig själv kan man dra in kostnader på mat, kläder mm men med en häst kan man inte det. Där är ekonomisk planering ett måste för att få det att gå ihop. Att ansvara för en häst innebär att sätta någon annans behov före sina egna, vilket vi hästmänniskor gärna gör men det är inte alltid en dans på rosor.

Detta är bara en bråkdel av allt hästarna lär oss och för varje dag som vi spenderar med våra fyrbenta lärare så blir vi minst en erfarenhet rikare. Tack hästar för att ni gör livet så underbart<3

Instagram: elinorae 

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …