I min groomingbox

Hallå där ute!

I helgen jobbade jag min sista helg fram till september. Jag går även ner i tid för att satsa på min sport. Nu ligger fokus på hästarna, träning och tävling. Efterlängtat!

Efter ett litet önskemål jag fått så har jag tänkt att visa lite vad som döljer sig i min groomingbox. Kvalitet istället för kvantitet är något jag letar efter i mina produkter. De ska vara skonsamma och ge fantastiska resultat. Jag älskar att sätta ihop matchande uppsättningar inför barrel race samtidigt som jag tonar ner färger och ”show” till koklasserna. Där får glansprodukterna tala för sig själva. Jag har samlat mina bästa produkter i en speciell ryktlåda som alltid hänger med på tävling. Efter åratal av tester på olika produkter så har jag hittat hem, nu ska ni få ett försprång och få mina bästa tips på en gång. IMG_20160529_214839

De här grejerna följer alltid med mig. Grunden för en snygg grooming är förarbetet. Tvätta hästen med ett riktigt bra schampo, mitt val faller på K9. Jag brukar välja de färgframkallande shampona. Sess får ”copper tone” och Grace får ”black out”. Glöm inte balsamet! Många hoppar det och schamponerar bara sina hästar. Jag använder K9 ”aloe vera” som är en mildare variant. När allt är ursköljt sprayar jag i K9 ”keratin” som är som en leave-in produkt, den stärker håret samtidigt som den gör det lätt att reda ut. Jag ser till att min häst har en rakklippt linje i svansen samt att hennes tränsklippning ser snygg ut. Öronhår som sticker ut ryker även det under tävlingssäsong. Redan när det här är färdigt så kommer din häst skina, men bättre kommer det att bli.

Jag har alltid med mig någon form av sadelrengöring. Det dammar ju ofta rätt bra på sommaren så den grundliga läderrengöringen som alltid görs innan tävlingen kan ibland behövas bättras på. Då väljer jag Absorbines ”horseman’s one step” som är allt i ett kan man säga så den är bara att torka av allt med, vilket går fort. Den finns både som spray och i lite mer krämig variant. Jag brukar köpa båda då jag föredrar den krämiga på allt utom där det är mönstrat. Som på vissa ställen av min sadel, där kör jag spray. Då blir det inga torkade rester.

Hårspray är en cowgirls måste för att hatten ska sitta fast eller för att frisyren ska hålla sig.

Gummiband är en självklarhet. Om man vill piffa till hästen med nån snygg fläta eller om man som jag ofta använder svanspåse för att hålla svansen ren. Jag älskar de här siliconbanden, de är spänstiga och i princip omöjliga att spräcka. Finns i lite olika färger.

Helosan är alltid med, det är bra till det mesta. Även våtservetter. Jag använder väldigt milda köpta på apoteket för barn, babyservetter. Sess klenar alltid omkring med sin mule så de är bra att ha till hands om man behöver snygga till henne lite snabbt. Babyolja är också ofta med, bra både till häst och ryttare. Den har dock inget uv-skydd så jag undviker den på sommaren, annars kan det va snyggt att lägga lite runt ögon och mule.

Glansspray är ju ett måste! K9 ”mirrashine” är i världsklass, riktigt bra. Den sprayar jag i man och svans och även där jag inte har någon utrustning. De har också en spray som heter ”nanospray” som är lite mildare, den är bra under sadeln då den motverkar skav och jag upplever den inte som hal. Den tar även bort kissfläckar väldigt bra, så den är bra att gnugga på vita tecken eller om man har en skimmel.

Lite extra schampo och balsam medföljer. Våra hästar står ju ofta i hage så ibland blir det en skitig svans eller någon tråkig fläck.

Tillsist har vi glitter. Som barrelryttare älskar jag glitter i alla former. Top finish har ett superkul glittergel som man kan göra olika figurer och mönster med, ett intensivt glitter som jag gillar skarpt. Det sitter riktigt bra. Annars är glitterspray fint. Ibland strösslar jag bara över lite vanligt glitter som man får borsta bort noga efter.

Vardagsborstar ligger i lådan. Jag ser till att ha rena svampar, en putsvante i fårskinn och hårnålar som används av både mig och till min hästs ”gypsytails”.

Jag har även alltid med ett lite tunnare typ fleecetäcke att slänga på under framridning, väntetid eller avskrittning om det behövs. Det får man inte glömma att tvätta om man har haft glitter på hästen, det misstaget har jag gjort. Då har man glitter överallt sen.

Såhär groomar jag. Kanske får ni något tips. Eller så har ni redan hittat era bästa produkter. Håll grejerna rena, det är mycket lättare att jobba med. Jag ser fram emot att se snygga, välgroomade och bra tränade hästar i sommar. Lycka till med sommarens mål!

Är man inte bäst så får man vara snyggast. Resultatet vet man ju inte innan så det är bäst att safea med en riktig eyecatcher.

Instagram: rosieellinor

/Rosie

 

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

För 5 år sedan – Sista papperstidningen

Det här är det allra sista numret av papperstidningen LuckyRider Magazine. Vi vill passa på …

[bsa_pro_ad_space id="14" crop="no"]