Josefine Spångfors fina säsong i USA

LuckyRider fick tag på Josefine Spångfors som haft en framgångsrik tävlingssäsong i USA.

–Berätta lite vad du gjort och om din häst..

–JLosa som jag har tävlat nu i höst är efter våran egna hingst Arlosa Whiz, han är efter den kända hingsten Topsail Whiz och ur Dream Olena Chic. JLosa är hans äldsta avkomma så det är extra roligt att det har gått så bra. Hon ägs utav Euro-vets inc som också äger Arlosa Whiz. Vi har även JLosas mamma Spook N Jessie på ranchen, hon ägs ut en av våra Non Pros.

Du har ju tävlat många år redan, vad är speciellt med den här säsongen?

–Det var väldigt många ”första” med JLosa när jag tävlade henne i Tulsa. Första treåringen jag har tävlat, första treåringen jag har tränat från dag 1. Första Arlosa avkomman som tävlat, hon är hans äldsta avkomma. Första avkomman ur Spook N Jessie. Jag skolade henne en gång i Waco innan jag tävlade henne på Tulsa Reining Classic, men detta va första gången som jag tävlade henne på riktigt.

Hur gick det?

–Hon kunde inte ha varit bättre! Fick inte riktigt igång henne i första spinnen och hade stor penalty i andra spinnen för att jag inte stannade henne rätt men annars fick vi +1/2 på alla manövrar, hon var helt fantastik. Vi fick 217 i score och blev Reserve champion i level 1 och top 5 i level 4. Nu i oktober så tävlade vi på Southwest Futurity i Ardmore Oklahoma och kom trea i Level 1 och top 10 i Level 2. Hon vart lite rädd för den stora publiken men lugnade sig snabbt, det var helt fullt av folk så jag förstår att det kan vara lite läskigt.

–Var händer härnäst?

–Nu är det bara att träna på och köra igen på det stora NRHA Futurityt i slutet på november i Oklahoma city.

Om The editors

Se också

Till Alla Svintuffa Ungdomar

Working Cowhorse är en tuff klass, med många svåra och snabba moment. Det krävs en …