Senaste nytt
Home » Julklappstips

Julklappstips

Till helgen är det första advent. Älskar december, så mysig stämning hela månaden. Det betyder också att julhandeln drar igång lite mer på allvar. Många ska handla julklappar, så varför inte lista några heta tips för westernryttaren. Det sägs att “mat är vägen till mannens hjärta”… Hästutrustning är vägen till hästmänniskans 😉

För att ärligt kunna tipsa så har jag självklart provat produkterna innan.

Benskydd

Jag har två favoritmärken bland benskydd. Det är Classic Equine och Professionals Choice. Båda är högkvalitativa. CE tycker jag ger ett bättre stöd och PC håller benen något svalare. Smaksak och jag använder båda. 

All that Western 950:-
Highridge 1795:-

Hästgodis

Naturligt hästgodis under hundralappen som man kan ge med gott samvete. Mina ponnyer älskar dessa när vi leker med lite trix och annat. De gör vad som helst för en godisbit.

Hittas hos närmaste återförsäljare av St. Hippolyt.

Hovvård

Hovslagare är en utgift man åker på ungefär varannan månad. Där mellan vill man hålla hästens hovar i bästa skick. Det enda som används hemma är K9’s hydra hoof balm och dra på trissor; den är även godkänd av min pappa som också är hovslagare. Vårdande ingredienser som man med fördel kan smörja in sina egna händer med.

 

Hööks 329:-

Horseware

Antingen så använder man täcken på sina hästar eller så gör man det inte. Jag är en av dem som gör det vid behov. Horseware är märket de flesta täcken är märkta med hemma. Ett märke som har fördelar i både passform, hållbarhet och pris. Det finns självklart olika prisklasser beroende på vilken serie man väljer. Jag handlar oftast av Strömsbergsgård. Jättetrevlig personal och snabba leveranser. 

Lyxigt och skönt

Jag är förälskad i ludd på vinterhalvåret. Tycker det är classy och skönt för hästen. Sadelgjorden från Professionals Choice är en storsäljare som jag är otroligt nöjd med. Inga skav sedan jag började använda den och det ser så gosigt ut mot snön. Bellboots är nog det skydd jag använder som mest hemma. Mina favoriter för vinterhalvåret är även dem prydda med ludd.

Highridge 950:-
Hööks 229:-

Tänk på helheten

Utrustning i all ära, men är ekipaget inte i skick så blir man inte bättre med fin utrustning. Det är egentligen sekundärt. Unna ryttare eller häst en behandling av välutbildade Alternative Health Works som erbjuder hjälp för hela ekipaget.

Häst fr. 1200:-
Människa fr. 600:-

Borstar högt och lågt

Borstar, hovkratsar och svampar ingår i den dagliga skötseln. Förbrukningsvaror som går åt. Inget är så gott som att göra första rykten med en ny borste. Personligen gillar jag borstar med midja och naturmaterial bäst.

Granngården 139:-

Ta hand om utrustningen

Nu när jag tipsat om så mycket utrustning så måste jag ju även uppmärksamma att det inte sköter sig själv. Det ska tvättas, smörjas och vårdas ömt. Lädervårdsprodukter handlar jag hos Milsta, de har riktiga kvalitetsprodukter som jag gärna skämmer bort mitt läder med. 

Skrattanfall kommer lastat

Jag måste ju även tipsa om nysläppta boken “Från Texas till Småland – En Cowboys bekännelser”. Jason Pattersons mest omtyckta krönikor samlade i en bok. Den är helt suverän!

Lucky Rider 229:-

Hoppas Ni får en fantastisk jul. Tänk på att prylar bara är prylar. Umgås med varandra och njut av att nu är nu.

Kram på Er.

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 22-årig tjej från Skaraborg som tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon tränar problemponnier till att bli trevliga ridkompisar och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

Koliktider – här är tipsen!

Att hästen drabbas av kolik är aldrig kul, minska risken för att hästen ska drabbas …