Jultorp Ranch nystartar med starkt team

Som vi tidigare berättat nystartar Jultorp Ranch verksamheten i Larv utanför Skara. Så här berättar de i sin pressinformation:

Nystart för Jultorp Ranch

Jultorp Ranch startades av Lollo Nilsson för ca 20 år sedan. Där bedrevs intensivkurser i westernridning som genom åren lockat ca 20000 ryttare att prova på westernridning. Jultorp såldes och efter lite turer hit och dit de senaste åren återuppstår nu verksamheten, som det en gång var. Men med ett utvecklat kursprogram.

Nu erbjuds intensivkurser i westernridning i tre steg och dessutom kurser för ryttare med egen häst.

–      Vi sätter ryttarens utveckling i focus, säger Göran Lindström, en i gruppen bakom nya Jultorp Ranch.

–      Oavsett vilken rid-diciplin man kommer ifrån skall man känna att man utvecklats såväl som ryttare som människa. Med ny och utvecklad kunskap om hästar och hästars beteende, med en känsla att ens umgänge med hästar berikats, och att glädjen och möjligheterna med vad man kan göra tillsammans med en häst har ökat. På Jultorp Ranch arbetar man mycket med praktisk Horsemanship som en väg till bra kommunikation med hästen – och därmed bättre resultat när man sitter i sadeln. Horsmanship och ett lite annorlunda och mer avslappnat sätt att rida utvecklat I första hand för fritidsryttaren, men också för tävlingsryttare som vill utvecklas.

–      Det spelar ingen roll om man aldrig suttit på en häst eller ridit i många år. Hos oss utvecklas alla utifrån sig själva. Eftersom det är så få elever på varje kurs utformas och anpassas varje övning efter ryttaren och hästens erfarenhet. Man rider och utvecklas individuellt men med gruppen som trygghet, avslutar Göran Lindström.

Teamet bakom Jultorp Ranch.

De som samlats för att återskapa, bredda och utveckla Jultorp Ranch är en grupp med bred erfarenhet och kunskap inom olika yrkesområden, om livet och om hästar. Alla kommit in i hästvärlden på olika sätt, med olika intressen och med olika utgångspunkter och infallsvinklar. Det som förenar gruppen är den enorma känslan av tillfredställelse man kan känna tillsammans med andra människor och hästar. Det nästan magiska när vi alla är tillsammans i samma bubbla.

Gruppen är Jultorps styrka.

Några började med hästar som vuxna, andra har bakgrund i en typiskt hästtjej som vistades i stallet dygnet runt. För en del är det tävling och högpresterande hästar som lockar. För andra kommunikationen mellan häst och ryttare, att jobba med hästar – och att jobba med människor. Gruppens civila yrkeskunskaper har också stor betydelse för Jultorp Ranch.

Johanna, som bl.a. tar emot bokningar och ansvarar förbutiken arbetar som legitimerad djursjukskötare. Johanna har tillbringat mycket tid på ridskola och arbetat i olika tävlingsstall.

Gunilla har jobbat i såväl hopp som dressyrstall, hittade westernridningen och började tävla i cutting. Gunilla är huvudansvarig för hästarna på Jultorp.

Kent är en teknisk och mycket praktisk person. Han har arbetat med elektronik större delen av livet. Nu ansvarar han för mycket av vår kommunikation på sociala medier och är Jultorps hustomte – den som fixar allt.

Göran och Ulf började med hästar i vuxen ålder.

Göran lämnade finkrogarna i Stockholm för hästar och kor. Han har arbetat som tränare i femton år och är en av de framgångsrikaste tävlingsryttarna i Sverige.

Ulf blev western- och horsemanship intresserad efter en resa till USA. Han är medförfattare till tre horsemanshipböcker, rider och instruerar, och arrangerar Sveriges största westerntävling.

Bild 2

Bildtext 2: Göran Lindström Instruerar en elev.

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.