Koträning och glada hästar.

Hej i solen! Vilket underbart väder, man vill typ aldrig gå in. Man får passa på att njuta för i helgen kommer kylan igen pratas det om på radion.

I helgen tränade vi på kor för första gången sedan SMet och det var väldigt efterlängtat både för oss och våra hästar. Det är min pappa, Charlie, som tränar mitt lag indijanart.com bestående av mig, Filip och Cicci Mayer. Grace och Success var såklart med ner, men jag passade även på att ta med mitt nya stjärnskott Safir som pappa fick rida då all min fokus ligger på Sess i första hand när vi tränar. Pappa är jätteförtjust i honom så jag får hålla i min valack hårt. De körde både team penning och team sorting ihop och det kändes väldigt bra. Han är planerad till att gå som reservhäst ifall någon laghäst inte går att starta.

Safir
Safir

Tjejerna var väldigt arbetsvilliga. Grace fullkomligt älskar korna, det är det bästa som finns om man frågar henne. Hon är väldigt soft i sitt uttryck men släpper gärna inte en ko. Filip rider henne bättre och bättre. Efter jag kortat upp hans stigbyglar stegvis så har han fått en helt annan sits och balans så nu sitter han mer i sadeln än utanför 😉 hon är snabb i vändningarna Grace så det vill till att man är med.

Success är motsatsen. Går jag in i en flock kor i trånga utrymmen så är det som popcorn, de far överallt och hon brusar upp allihop till att ta bästa möjliga flyktväg. Det går bra på kor som är lite tröga eller respektlösa men annars funkar det inte super. Därför står hon ofta och täpper till där det behövs. Då brukar korna hålla sig borta om hon är med mig i arbetet. Även hon är snabb i vändningarna och som vår gode vän Jason sa om henne när hon tänder till på något så får hon mord i blicken. Hon känns riktigt bra och jag är väldigt stolt över henne, över oss!

Det var även nyttigt för dem att få rancha lite på korna genom att hämta upp dem till ridhuset, skilja isär, sortera, plocka ut olämpliga kor, öppna och stänga grindar osv. Så det inte blir enformigt genom att bara träna på tävlingsgrenen. Gör man det så väljer Success lite själv vilken ko hon ska plocka ut så lite varierat arbete är både kul och nyttigt.

Det var en riktigt bra träningshelg och pappa kom med många bra tips och våra timmar i sadeln och på korna vidgades. Laget känns tryggt och vi börjar bli rätt samspelta nu när vi går in på vår tredje säsong ihop. Vi knep även jackpoten båda dagarna som en liten bonus. IMG_20160507_105626

Jag måste även passa på att slå ett slag för K9s produkter. Groomade lite med dem inför helgen och det känns superkul att få äran att bli sponsrad utav dem ett helt år framöver. De har en produkt som kallas nano spray som verkar fungera utmärkt på skav. Framförallt Safir och Grace får lätt skav och det mildrar väldigt fort. Kan vara värt ett försök, den flaskan kommer nog gå varm när det blir dags för täcken igen hos oss 🙂

Ha det bra!

/Rosie

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

Stoägare – Information inför Avelssäsongen

Våren är snart här och en ny avelssäsong stundar. Nya drömmar om föl väcks över …