Privat bild

Lars Bråve in memoriam

Westernvärlden har förlorat ännu en välkänd personlighet då Lars Bråve, Billesholm, gick bort i veckan efter en längre tids sjukdom.
Lars hade alltid ett intresse för hästar. Något kanske inte alla visste var att han ridit fälttävlan på SM-nivå och varit Master flera år i Skånska Jaktsällskapet. Under sin yrkesverksamma tid arbetade han bland annat som VD för ett vitaminföretag.

Lars var dem som tog hand om den dagliga driften på gården Bråvesta i Billesholm, Skåne. När familjen började intressera sig i westernridning och avel av American Painthorse blev Lars snabbt engagerad i flera föreningar och har suttit med i styrelsen för bland annat NSBA och SPHA, där han varit ordförande många år. Han har varit lands­lagsledare för Reininglaget och för Paint Nationslaget. Lars var också en mycket omtyckt tränare i hoppning och trail där hans frispråkiga och humoristiska natur kom till sin rätt. Han höll clinics för elever både i Sverige, Danmark och Finland.
Han ägnade åren efter sin pension åt familjen, gården, hästarna med avels- och tävlingsverksamhet och sina elever. Tillsammans med Lars och hustrun Mia gav LuckyRider Publishing ut två böcker; Trail för tävling och fritid samt Vitaminer och mineraler- livsviktiga för din häst.
Lars gick bort i stillhet omgiven av sin familj. Han sörjes närmast av sin maka, Mia Bråve och fyra barn med familjer.
Vill du läsa mer om Lars och familjen Bråve kan du se detta reportage i LuckyRider från 2007: https://www.luckyrider.se/en-familjeangelagenhet/

Om The editors

Se också

Del 1. Att sätta pris på ett föl.

Kvällen 24 januari 2023. Jag har precis startat upp en idé, en början på en …

[bsa_pro_ad_space id="14" crop="no"]