Home » Avel/Uppfödning » Leka med unghästar

Leka med unghästar

Julen är förbi, och fort gick det. Ett nytt år har påbörjats, eller är det bara en fortsättning? Fölen som kom till världen i somras kallas nu för ettåringar, även om de inte riktigt fyllt ett år än.

Tidigt i somras när våra föl kom till världen lades grunden för all hantering och relationen till människan avdramatiserades ganska omgående. Med en mamma som visade att det var den naturligaste saken i världen att vi är med och släpper in oss till det lilla livet lades grunden till ett livslångt förtroende. Kli och gos byggdes på med små nya utmaningar, komma ut på bete, träffa jämnåriga, tvätt, veterinär, chipmärkare och hovslagare. Grimträningen som gjordes då under den ljumna sommaren byggs nu på för att skapa en trygg och förberedd liten individ. Så egentligen är varje träningstillfälle eller varje dag en fortsättning, en påbyggnad på det vi påbörjat. Nu fortsätter vi träningen med stressfria lekar och övningar.

Jag hoppas att ni fått just en God Fortsättning…..

Här är en video där du kan se hur vi tränar/leker med våra unghästar för att de ska bli trygga individer och så småningom fina ridkompisar.

Prenumerera på LuckyRider här (och få westernkalender och vitaminbok på köpet):https://luckyrider.se/prenumerera/

Om Redaktionen

Se också

Podcast “Vilket Hästjobb”

Johanna Davidsson och Malin Svensson deltog i avsnitt 27 av Vilket hästjobb! podsändning.De berättar där …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *