Maria och Styrbjörn tävlade med framgång i Polen

Under helgen som gick var ett gäng svenskar över till Polen för att tävla Cowhorse. På plats i Western City där ERCHA Hackamore Classic, som tävlingen heter gick, var sju nationer för att tävla. Styrbjörn Persson och Maria von Arbin höll den svenska fanan högt och kunde åka hem med flera rosetter. Maria och Pablo Pepita Quixote vann ERCHA Novice Horse non pro och kom tvåa i herdwork non pro. Styrbjörn hade även han en bra helg med två andraplaceringar i two rein och herd work open med Smart Little Julia.

–Men mest nöjd är jag nog ändå över Pepita som fick högst poäng på kodelen i NRCHA open bridle, berättar Styrbjörn. Men den höga poängen räckte inte ända fram och det blev en tredje och en fjärdeplats där för Styrbjörn.

–Det var ett fräckt ställe och fantastiskt vacker natur, såg ut som Rocky Mountains i Montana. Det var väldigt trevliga och hjälpsamma människor och jätteroligt att vara där och tävla. Dessutom hade de flera kanonbra hästar.

Styrbjörn och Mona fick också agera turnbacks under hela tävlingen och Styrbjörn har blivit ombedd att komma tillbaka snart, då som domare.

Foto: Mona Göransson och Maria von Arbin

 

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …