Min nya häst

Hej där, hoppas ni vaknade upp till en precis lika fin dag som jag. Hästarna står och tuggar på sitt morgon hö i solen. De njuter. Sakta men säkert börjar sommarpälsen komma fram under all lös päls. Varje dag går det att dra av en hel hög med vinterpäls. Mitt favoritverktyg för fällande hästar är de här svettskraporna med taggar på som har ett handtag i var ände. Investerade i två nya på GHS. Simpelt och väldigt bra.

För drygt en vecka sedan hämtade jag hem en ny häst. Jag tänkte presentera honom så ni lär känna honom också då han säkert kommer dyka upp en del här i bloggen. Safir som han heter har jag känt sedan han var fyra år. Jag har ridit honom några gånger innan och alltid haft ett gott öga för honom. Han är en 8-årig korsningsvalack, quarter/arab enligt uppfödaren. Stallgångsmätte honom igår till 147,5 ungefär. En snygg häst med utstrålning. Mycket kort i ryggen och väldigt petite över lag. Underbar galopp! Han är inte så utbildad men han kan lite grunder, väldigt smart häst som vill göra rätt. En häst som varit med på en del med sin gamla ägare och bra hanterad, så han är rätt cool. När han får lite muskler på kroppen kommer han bli assnygg!

Vad jag har för mål med honom har jag inte spikat än. Vi håller på att rida ihop oss och umgås mycket. Vad han lämpar sig för får vi se, har inte hunnit prova så mycket ännu. Först och främst måste kondition och styrka jobbas upp. Förhoppningsvis kommer han sättas mönster på i barrel race och polebending, vad det räcker till får vi se. Några koträningar blir det säkert också. Han är en bra inhoppare för team indijanart.com om det skulle behövas. Pappa har även han ridit den här hästen en hel del under 2015 och han älskar honom, så jag får hålla i honom hårt 😉 han tigger om att få ha honom till allt möjligt!

Då har ni fått en inblick i vem min nya vän är. Jag hoppas ni får en trevlig helg med fint väder och fågelkvitter.

image

image

image

/Rosie

 

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

Registrera din gamla quarter

AQHA gör det nu billigare att registrera din äldre quarterhorse. AQHA uppmuntrar nu tidig registrering …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.