Nr 4 2006

Lucky Rider Nr 4 2006

På Jillaroskola i Australien
– Ett äventyr som innebär långa ridturer i bushen, driva boskap från hästryggen, lära sig kasta lasso, brotta ner en kalv, snickra staket och sko hästar.

Cowboy-cooking med Kent Malmevik
Att tillaga och avnjuta maten utomhus kan vara en riktig höjdare… så länge vädrets makter står en bi. Kent Malmevik ger recept  och guidar oss mellan grytorna i cowboyköket.

Upplevelser för liten och stor
– På Western Valley Österlen så har Jennifer Wremp tillsammans med sin familj byggt upp en westernridskola och en liten westernstad.

Vitaminer & mineraler
– Nu startar vår artikelserie om de livsnödvändiga vitaminerna och mineralerna. Vad behöver din häst och varför. Vad händer om hästen inte får i sig vad den behöver. Lars Bråve ger svar.

Köpa häst
–  Sommaren är en tid då många förverkligar drömmen om att äga en egen häst. Men vad bör man tänk på innan man slår till på drömhästen. Tips och råd av Anne Erkkilä – Lucky­Riders fotograf som även arbetar som tränare och bedriver uppfödning.

Byggde anläggning för cuttingl
– Har man väl suttit på en häst som börjar arbeta en kalv självständigt så är man såld sedan. Det är en hårresande känsla av att vara ett med hästen. När man ser hur bra hästen kan läsa boskapen så blir man helt tårögd, förklarar Göran Lindström som byggt QL Training Center. En anläggning som specialicerat sig på cuttingträningar.

Hans Kuhn,
– Vi porträtterar den tyske cuttingtränaren och domaren Hans Kuhn som frekvent besöker Sverige för tränar- och domaruppdrag.

ECHA Superstakes
– Tysk cuttingtävling med svenska inslag.

Cutting – så funkar det
– Vad gäller för regler på tävling? LuckyRider ger svar.

Amazing Horses
– Silver N Hickory. Sveriges vinstrikaste reininghäst och en riktig snygging!

Roping med Jason Patterson
– I vår artikelserie om roping så har vi nu kommit till beskrivningen av en del av den utrustning som du behöver till din ropinghäst.

Årets skräll
– Ung amerikanska, bosatt i Italien, sopade banan med de gamla ringrävarna i årets SRHA Derby. Hon är den första att vinna Open, Intermediate och Limited-titlar samma år. Dessutom den första kvinnan någonsin att vinna SRHA Derby.

Steffen Breug
Tyske tränaren höll clinic i Strängnäs.

Tävling & träning
Bökeberg Challange
Ranch Trail i Slöinge
Roping Round Up i Hjo

Hovslagar-clinic i Strängnäs
– Matthias Maier är en tysk hovslagare som specialiserat sig på att sko westernhästar med inriktning mot ridgrenen reining. På ett sverigebesök nyligen fick svenska hovslagare möjlighet att ta del av hans erfarenhet.

Hur en sko blir till
– LuckyRider följde fyra hovslagare i träningen inför Lag Ardennerskoning när de tränade på Snyltberga Lantbruk.

Besök på Rendezvous
– LuckyRider besöker en rendezvous med indianer och trappers som under gemytliga former samlades och sålde hantverk.

Om The editors

Se också

Nytt nummer – 5-2017

I LuckyRider nr 5 2017 har vi bland annat besökt Gullbergs på Gallant River Ranch, …

[bsa_pro_ad_space id="14" crop="no"]