Nr 5 2006

Lucky Rider Nr 5 2006

Coltstarting på Pitchfork Ranch
­– Cowboys på historiska “The Pitchfork Land and Cattle CO” i västra Texas startar sina unghästar med traditionstyngda metoder i modern tappning.

Från fritidsryttare till yrkescowboy
Tomas och Ida har integrerat sitt fritidsintresse, ridningen, i arbetet på en av Sveriges största bokspsgårdar, Dagsnäs slott i Västergötland. Med 800 djur att ansvara för är hästen ett ovärderligt arbetsredskap.

Vitaminer och mineraler
– Vi fortsätter vår artikelserie om de livsnödvändiga vitaminerna och mineralerna. Vad behöver din häst och varför. Vad händer om hästen inte får i sig vad den behöver. Lars Bråve ger svar.

Jultorp Ranch
–  Upplevelser och rekreation varvat med kvalitativ undervisning i westernridning. Ett koncept som gjort Jultorp ranch välkänt  – och väletablerat bland såväl nya ryttare som erfarna.

Patrick Allori
– Italiensk indian som slutade inom reiningen för att arbeta med sin indianska hästfilosofi.

High Chaparral
–  Välkommen till western weekend och ranchtävlingar på anrika High Chaparral som i år firar 40-årsjubileeum. Westernryttare och westernintresserade från hela Norden var där.

Lär dig rida western
– Nu drar vi igång en efterfrågad och efterlängtad serie artiklar. Lär dig rida western, med Rolf Carlsson. Rolf har lång erfarenhet från westernridning och har vid sin ridskola under många år bland annat utbildat westernryttare.

Ridskola för stor och liten

– Hos JA Aktiv Häst utanför Göteborg kan både stora och små ryttare lära sig rida western på ett säkert sätt.

Dell Hendricks

–  Från Team Roping till president. Dell Hendricks är framgångsrik tävlingsryttare, ranchägare, uppfödare och president i den amerikanska reiningföreningen NRHA.

NRHA EM

Mark Matson
–  LuckyRider har varit på reined cowhorse clinic med amerikanske tränaren Mark Matson som besökte Sverige och Djurtorp ranch.

Paintungdomar på World Games
Quarterungdomar på World Cup
Ungdomstränare på World Cup
Timråtävling

Mona Göransson
–  Värmländsk amazon som visar framfötterna på tävlingsbanan.

Westernförfattaren

Kjell E. Genberg
–  Känd som Sveriges meste underhållingsförfattare. Nu har han utkommit med en ny bok. Vilda Västerns hjältar och banditer.

Om The editors

Se också

Nytt nummer – 5-2017

I LuckyRider nr 5 2017 har vi bland annat besökt Gullbergs på Gallant River Ranch, …

[bsa_pro_ad_space id="14" crop="no"]