Nr 6 2007

Lucky Rider Nr 6 2007

Svensk Cowgirl i New Mexico
– Mimi flyttade till Boston USA för att arbeta, men det blev inte som hon tänkt sig. Hon sade upp arbete och bostad, packade väskorna och drog västerut på vinst och förlust. I en liten landsortshåla frågade hon sig fram var man kunde lära sig att bli cowboy.

Hyr häst Espered
– För elfte säsongen kan man rida hos Hyrhäst Espered, Gerry och Gunilla Arvidsson. Gården är vackert belägen vid foten av Hallandsåsen och bakom boningshuset brusar Stensån.

In Short

Tragiskt och magiskt

– Att förlora sitt sto eller föl i samband med fölning är ett hårt slag, både på det ekonomiska och känslomässiga planet. Vad gör man när detta sker? Läs om hur det löste sig för halvblodsstoet Tanita och Appaloosafölet ”Bebben”.

Ted Flynns vallhundar
–Ted Flynn har ett gäng vallhundar med sig när han arbetar med sina kor. Hundar som har samma blodslinje sdan mer än 30 år tillbaka.

Boots
–Höstens snyggaste boots

John Lyons

– Få saker är farligare eller mer svårhanterliga än en häst bortom kontroll. Ändå så saknar de flesta ryttare grundläggande kunskaper om hur man snabbt och enkelt kan hantera en häst som är nervös eller utanför kontroll, menar John Lyons. Här ger han tips om “lugna ned signaler” som alla har nytta av att lära sin häst.

Domarn dömer
– Otaliga gånger har man på läktaren hört diskussioner om domarnas bedöm­ningar. Tillsammans med domarparet Pete Bowling och Marilyn Mowry Bowling reder vi ut vad som gäller för deras bedömning av performanceklasser.

Working cowhorse

–  Varför vill man ha en Reined Cow Horse,
hur tränar man den och vilken utrustning använder man?
Svaren på detta får du här!

Tävlingar m.m.
Hjo Ko
Cowboy Day
SQHA NAtionals
WRAS SM
NRHA EM
The Real Feel Show

Western bröllop
– Följ med på westernbröllop och planera ditt eget

Cowboyen & western historia

How the west was won

LuckyRiders egen serie. Skapad av stuntmannen,
filmstjärnan och actionskytten Tommy Johansson.

Om The editors

Se också

Nytt nummer – 5-2017

I LuckyRider nr 5 2017 har vi bland annat besökt Gullbergs på Gallant River Ranch, …