Nytt avtal mellan SRHA och Svenska Ridsportförbundet

PRESSRELEASE

21 mars 2014

 

Ett nytt samarbetsavtal har slutits mellan Swedish Reining Horse Association och Svenska Ridsportförbundet. Genom avtalet ges Sverige möjlighet att skicka ett fullt landslag i sportgrenen reining till samlade Ryttar-VM, World Equestrian Games, i Frankrike i höst.

 

Det internationella ridsportförbundet FEI administrerar all internationell tävlan för reininghästar som är sju år och uppåt, inklusive VM där hästarna får vara från sex år. Det betyder att anmälningar till, och arrangemang av, internationella reiningtävlingar måste gå via Svenska Ridsportförbundet.

 

Det nya samarbetsavtalet innebär att Swedish Reining Horse Association (SRHA) ingår som en Ad Hoc-kommittée under Svenska Ridsportförbundet för sportgrenen reining. SRHA besitter kompetensen inom sporten och tar genom det nya samarbetet ansvar för att genomföra och ta det ekonomiska ansvaret för FEI-tävlingar i Sverige.

 

I dagarna blev det också klart att FEI inleder ett djupare samarbete med amerikanska National Reining Horse Association (NRHA) och American Quarterhorse Association (AQHA) för att ytterligare främja sportens utveckling på den internationella arenan.

 

– Idag kan vi glädjas både åt att Sverige har möjlighet att skicka ett lag samt att FEI skrivit samarbetsavtal med National Reining Horse Association, som är vår moderorganisation i USA, och American Quarter Horse Association, säger Anneli Silverstolpe, ordförande i SRHA och tillika Chef d’Equipe under VM i Kentucky 2010.

 

– Sverige har många duktiga ryttare, däribland ett flertal internationella ryttare med erfarenhet från internationella FEI-tävlingar och stora tävlingar organiserade av NRHA. Sverige kan toppa med ett riktigt bra lag till VM 2014, säger Silverstolpe.

 

Se även pressrelease från FEI om det nya samarbetsavtalet:http://fei.org/news/fei-cooperation-agreement-nrha-and-aqha-foster-growth-reining

 

FAKTA: Ridsportgrenen reining är den enda westerngrenen under FEI och har funnits med som sportgren sedan 2002. Reining kan liknas vid dressyr i galopp i ett specifikt förutbestämt mönster där vissa manövrar ingår. Stora snabba och små långsamma cirklar, galoppombyten, ”spin”, ”roll-back” och sportens kännetecken ”slidestops” är några av delarna som ingår. (www,srha.nu)

 

Kontakt

SRHA: Ordförande Anneli Silverstolpe tel: 0722-69 71 28  email:asilverstolpe@mac.com

Svenska Ridsportförbundet: Sportchef Wiveka Lundh tel: 0220-456 05  email: wiveka.lundh@ridsport.se

 

Foto: Anders Josefsson & Gunspinner Art & Light

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.