Reiningryttarna uttagna till VM

Foto: Art & Light

Reining är en av åtta grenar på det samlade Ryttar-VM i Frankrike i slutet av sommaren och sex ryttare, fyra i laget och två individuellt, är uttagna att representera Sverige i Caen, Frankrike.

Det är en minst sagt internationell trupp med ryttare bosatta i Sverige, USA och Frankrike.

I laget är Fredrik Thomsson, Isabell Silverstolpe, Peter Ljungberg och Anders Josefsson uttagna. Johan Svensson och Conny Nilsson är reserver till laget och kan tävla individuellt.

 

Uttagningskommittén, som tagit ut truppen, består av vice ordförande i Swedish Reining Horse Association (SRHA) Claes Linnér, samt tidigare ordförande för SRHA, veterinär Flemming Winberg. De har valt ut truppen efter de tidigare uppställda kriterierna. (Kriterierhttp://www.srha.nu/default.asp?Content=5)

Chef d´Equipe för truppen är Anneli Silverstolpe, som inte har ingått i uttagningskommittén.

– Sverige har många duktiga ryttare, däribland ett flertal internationella ryttare med erfarenhet från internationella FEI-tävlingar och stora tävlingar organiserade av NRHA* och AQHA*. Sverige kan nå final med flera av ryttarna, säger Anneli Silverstolpe.

Vid VM i Lexington, Kentucky, USA, 2010 deltog Fredrik Thomsson och Isabell Silverstolpe. Fredrik Thomsson gick där till individuell final.

– Med ett lag i reining är Sverige representerat i alla åtta grenarna på VM och det är verkligen jätteroligt, säger Wiveka Lundh, sportchef på Svenska Ridsportförbundet och Chef d´mission för hela VM-truppen.

 

Alltech FEI World Equestrian Games™ avgörs i Normandie, Frankrike, med Caen som huvudort den 23 augusti till 7 september.Reining avgörs under den första veckan av det två veckor långa mästerskapet.

Svenska Reiningryttare till VM

Fredrik Thomsson, Whitesboro, Texas, USA,  f. 1974

Isabell Silverstolpe, Aubrey, Texas, USA, f. 1989

Peter Ljungberg, Hökerum, Sverige, f. 1970

Anders Josefsson, Paris, Frankrike, f. 1963

 

Reserver och individuellt tävlande ryttare:

Johan Svensson, Nyköping, Sverige, f. 1986

Conny Nilsson, Alunda/Uppsala, Sverige, f. 1978

 

Kontakt

Anneli Silverstolpe, Chef d’Equipe samt ordförande för SRHA, 0722-697128, Asilverstolpe54@gmail.com

Wiveka Lundh, sportchef Svenska Ridsportförbundet, 0709-79 56 05

 

Reining är en av grenarna inom FEI, det internationella ridsportförbundet, och för svensk del innebär det att anmälan till internationella tävlingar inklusive VM görs av Svenska Ridsportförbundet. Under ett VM blir reiningen en del i den svenska truppen.

Reining är den enda westerngrenen under FEI och har funnits med sedan 2002.

Reining kan liknas vid dressyr i galopp i ett specifikt förutbestämt mönster där vissa manövrar ingår. Stora snabba och små långsamma cirklar, galoppombyten, “spin”, “roll-back” och sportens kännetecken “slidestops” är några av delarna som ingår. Källa: www.srha.nu

National Reining Horse Association* (NRHA)

American Quarterhorse Association* (AQHA)

 

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.