Rid säkert i skog och mark

Husbibeln för uteryttare!

Att kunna rida säkert ute i naturen börjar hemma på stallplanen och i den vardagliga hanteringen av hästen. Är hästen bufflig och respektlös? Är den rädd eller osäker? Det är ditt jobb som ryttare eller hästägare att vara en bra ledare som hästen litar på och respekterar i alla lägen. Många hästrelaterade olyckor inträffar för att häst eller rytt-are blir skrämda eller för att häst eller ryttare hamnar i obalans.  Att rida säkert handlar inte bara om att bära hjälm och säkerhetsväst. En hel del olyckor skulle kunna förebyggas genom kunskap om hur man grundtränar hästen – och sig själv – till att bli ett säkert ekipage tillsammans.

I boken får du lära dig hur man hanterar och tränar hästen i vardagen för att bygga respekt och förtroende. Hur du hanterar olika problem du har med din häst i vardagshanteringen eller på turen. Hur du tacklar alla hinder på turen, hur du rider i olika terräng på ett sådant sätt att du undviker att hästen eller du själv skadas. Vi tar dig uppför och nedför berg, genom stock och sten i skogen, över vattendrag och älvar, genom myrmark, snö och is. Dessutom går vi igenom vad du ska tänka på när du beger dig ut på en längre tur. Hur, var och när du kan campa och vad du bör ha med dig. Vi går igenom vanliga sjukdomstillstånd och hur du bör agera när hästen blir sjuk eller skadad på turen. Du får även tips hur du rider med handhäst eller packhäst.

Genom personliga anekdoter från ett liv med hästar guidar Peter Vester dig till hur du kan förbättra din kommunikation med hästen, så ni  tillsammans blir ett säkert ekipage i skog och mark.

Om författaren: Peter Vester började rida tillsammans med sin pappa ungefär samtidigt som han lärde sig gå. I ungdomsåren var det dressyr, hoppning, fälttävlan och hubertus-jakt som intresserade. Sedan följde några år som professionell musiker med skivinspelningar och turnerande i Europa och Amerika. 
Han har en bred erfarenhet från arbete på olika rancher, hoppstall och avelsanläggningar i USA och har även arbetat som wrangler på en Packstation i Kalifornien. På gården Högfall i Värmland erbjuder Peter Vester idag vildmarksridning och håller kurser i hästhantering.

Inbunden med hårda omslag. 184 sidor.

Ord. Pris 369 kr

 

Om The editors

Se också

Podcast “Vilket Hästjobb”

Johanna Davidsson och Malin Svensson deltog i avsnitt 27 av Vilket hästjobb! podsändning.De berättar där …