Silverstolpe briljerade på September Rundown

Skärmavbild 2013-09-23 kl. 21.55.15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September Rundows stora trophyklassen NRHA Scandinavian Open Derby blev det en nygammal men ung förmåga som tog hem spelet. Unga Isabell Silverstolpe som under de senaste åren bott och verkat i USA hade tagit sig hem för att rida den egna hästen SL Lil Smart Playgun på September rundown. Det blev en riktig rysare där unga Isabell Silverstolpe avgick med seger med score 143,5. Domare Rick LeMay gav ekipaget 72,5 för ritten och domare Laura Ellen Faris score 71. Därmed vann de med knappa 0,5 poäng över tvåan Peter Ljungberg och Crome Plated Magnum, ägare Hans H Raasok. På tredje plats Oliver Salzmann på Golden Invader ägare Patrycja Wahlborg. Det blev en ärofull debuttävling för Isabell efter flera år i USA. År 2010 var hon landslagsryttare och red  World Equestrian Games för Sverige i Kentucky.

Isabell tog faktiskt Grand Slam under tävlingen – för hon tog ju också hem:

Scandinavian Derby Non Pro titeln (Score 142.5) OCH SRHA Ltd Derby Non Pro samt Scandinvian Derby Open (score 143.5) OCH SRHA Ltd Open Derby titeln. Det resulterade i Två Morrison troféer, fyra bältesbucklor, sadel från Continental Saddlery i USA, en sadelvagn från Best in Western, täcken och presentkort från Folksam och närmare 12.000:- i prispengar

Vi har tidigare berättat att den unga reiningryttarinnan Isabell Silverstolpe extraknäckt åt paret Mandy och Tom McCutcheons. Då handlade det om att Isabell körde den gigantiska riggen med tävlingshästar till och från tävlingar runt om i USA. Men nu är det klart att samarbetet fördjupats avsevärt och numer titulerar sig Isabell som Tom McCutcheons Personal assistant and assistant trainer plus “Over all manager of the show horses”. En riktig kanonchans för en ung ryttarinna som faktiskt har andra talanger än hästar och reining. Säkert känner flera till att hon även är flitigt anlitad som trubadur i USA.

Isabells mamma Anneli, tillika ordförande i SRHA, den svenska reiningorganisationen berättar:

–Att hon kunde ta rida Non Pro nu är för att hon ansökt om Apprentice år med Tom McCutcheon som håller på att processas och kommer troligtvis vara klart när hon kommer hem till Texas. Apprentice år är bra för de NonPro ryttare som vill pröva ett år att vara Open (hos någon tränare) och efter att året gått har man möjlighet att gå tillbaka till NonPro eller stanna som Open. Ett bra exempel på detta här i Sverige är Janni Torvaldsson som är på Apprentice år hos Peter Ljungberg.

–Det är en viktig information angående NRHA Apprentice Program för andra NonPro ryttare, och för Isabells del så måste den vara klar innan hon kan börja rida andras hästar och få betalt.

––Vi var i kontakt med NRHA i fredags för att se om det var klart eller inte just för att vara säker att hon kunde rida NonPro och det kunde hon. NRHA trodde att apprentice ansökan skulle kunna vara färdigt till slutet av denna vecka, och i och med det är hon Open ryttare och kan börja sitt jobb med McCutcheon – Hon åker ju på onsdag så det passar perfekt.

 

Under helgen har du kunnat följa resultaten från September Rundown på SRHAs FB och på LuckyRiders FB. I söndagens SRHA Rookie vann Carl Bernadotte på Cody Bar So med score 65. I Rookie  9010  blev det Åsa Zandelin/Peanut Please. Vi kompletterar även med några av helgens tidigare resultat: Vinnare i klassen All breed reining open blev Christian Hansen på Zip A Golden Scotch med score 65.5.

NRHA Intermidiate Open vann Waldemar Wass/Wass Smart Step score 141. NRHA Youth 13 & under Mathilda Lindevall/Smartin Red Smoke score 130, 14-18 Lena Osteras Myrseth/Roosters Hote Date score 140.

Sire & Dame Open: Vinnare i klassen blev Joakim Pettersson på Lemos Freckled Lena. ägare; Lena Haugland, score 133.50

Freestylereiningen: Åsa Zandelin gjorde en bejublad ritt som tuff amerikansk fotboollsspelare, score 70. Åsa kan du även se och läsa om i senaste LuckyRider.

Vinnarritten på Open Derbyt, fotograf Thomas Lindgren

Foto: Åsa Zandelin

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.