SQHA´s ungdomssatsning på träning för Pierre Ouellet

 

Pierre Ouellet ger ungdomarna sin feedback efter en klass i ridhuset.

Påskhelgen innebar annat än påskfirande för SQHA´s ungdomar. Det blev en helg med träning och tävling för Pierre Ouellet på Helene Hokkanens gård i Stenstorp. Ungdomarna fick både träna för Pierre men även ha honom som domare under en träningstävling i flera olika grenar, vilket visade sig bli en succé!

Text och foto: Elina Lindstad

Ungdomsträffen var sammansatt och under ledning av Josefin Odeberg och Moa Nyman, som även är ledare för SQHA´s ungdomssatsning. Helene Hokkanen lånade ut både ridhus, utomhusridbana, boxar och camping till SQHA och gjorde helgen möjlig för ungdomarna.

Två träningspass och tävling

Ungdomarna fick träna för Pierre två gånger under lördagen och fick feedback inom önskat område. Det var allt från reiningryttare till pleasureryttare så det var väldigt olika vad man ville ha hjälp med. De råd man fick under träningen var viktiga att komma ihåg, då Pierre även skulle vara domare på söndagens träningstävling. Konceptet gick ut på att alla ungdomar startar i önskade klasser, gärna andra än de klasser de är vana vid. Det var både horsemanship, reining, trail och allt däremellan. När alla starter i respektive klass var klara samlades man vid Pierre. Han rankade alla startande, gav score och berättade även var han dragit av poäng och vad man skulle tänka på till nästa start.

Det var många olika grenar som bedömdes under träningstävlingen, t.ex. Hunter Under Saddle.

Extra-satsning för SQHA-laget

Då SQHA har ett ungdomslag så bestämde man sig för att ge laget en extra träning på måndagen. Dessa träningar fungerade likadant som lördagens.

Tävlandet växlade mellan att vara i ridhuset och på utomhusridbanan. 

Håll utkik!

Nästa ungdomsträff med SQHA kommer inom en snar framtid och kom ihåg, man behöver inte ha en quarter för att kunna delta!

Om Elina Lindstad

Se också

Stoägare – Information inför Avelssäsongen

Våren är snart här och en ny avelssäsong stundar. Nya drömmar om föl väcks över …