Senaste nytt
Home » Blandat » Strängnäsbygdens western riders 10 år

Strängnäsbygdens western riders 10 år

Strängnäsbygdesn western riders firar i år 10 år som WRAS ansluten klubb. Detta firande kulminerade med en tävling på Näsbyholm i Strängnäs den 3-4 september. Många var det som ville vara med på denna tävling, 52 ekipage anmälda och närmre 200 starter genomfördes under helgen. 29 klasser skulle avverkas under tävlingen som anordnades på B-C-D nivå med klubbmästerskap i de flesta C klasserna. Till detta fanns även en ”KM-cup” där det ekipaget som lyckades ta flest KM titlar blev ”klubbmästarnas-mästare”.
Lördagen bjöd på trail-, versatile- samt ranch riding klasser. Under lördagen genomfördes också en jubileumscermoni med tal av ordföranden Lotta Bünsow samt en flaggparad med några av klubbens framgångsrika ekipage under de senaste säsongerna. De representerades av My Carlsson/Gangster, Kim Frykman/JB Justin Time och Madelén Frykman/Mr Johnny Tender.
På lördagskvällen anordnade klubben en mycket uppskattad jubileumsklass i form av en, från High chaparall känd, Champangepleasure. Det var en jackpot-klass där vinnaren tog hem alla deltagares anmälningsavgifter. Denna klass vanns av Madelén Frykman på Mr Johnny Tender vilka också vann originalklassen” på high chaparall. Kvällen avslutades med en after ride med mat, tal och liveband.
Söndagen bjöd återigen på tävlingar med Pleasure-, horsemanship, Western riding samt Reining klasser. Klubbmästarnas-mästare blev tillslut ekipaget Madelén Frykman/Mr Johnny Tender med 2 KM titlar efter en jämn tävling med olika ekipage som vinnare i alla andra KM-klasser.
Sammanfattningsvis så var detta en riktigt trevlig helg med många bra ekipage och det är särskilt kul att se alla ungdomar som tar stora kliv i utvecklingen och tar fina placeringar. Första 10 åren avverkade för Strängnäsbygdens western riders och må de bli många år till!