Team RHC flyttar från Chappen

Team RHC har, efter 11 år med Sveriges största westerntävling beslutat avsluta samarbetet med High Chaparral. Ranch Horse Classic har under åren varit den publikt överlägset största westerneventet i Skandinavien och många intresserade har planlagt sina semestrar för att kunna vara med under westernveckan på High Chaparral. Nu planerar Team RHC en ny stor tävling i Göteborg som man hoppas skall ta westernridningen till en ny nivå. Så här säger Team RHC i sin pressrelease.

 

Pressinformation 2014-12-09

Team RHC startar ny stor tävling.

Pressrelease från Team RHC:

Team RHC startar helt ny stor-tävling i Göteborg där vi tar westerntävlingen, och svensk westernridning, till en ännu högre nivå.

Tillsammans med våra samarbetspartners i Göteborg skall vi mitt i juli locka semestrande Göteborgare och turister till en upplevelse de inte visste fanns.

Vi behåller vårt grundkoncept och med ett läge i storstan räknar vi med större publik, fler utställare, fler kringaktiviteter, större utbud av mat och dryck. Tävling, underhållning och aktiviteter till sent på kvällen.

Vi behåller vårt grundkoncept med westernridningens mest spännande grenar; boskapsklasser, timed events och ranchklasser. Med ett läge mitt i storstan räknar vi med större publik, fler utställare, fler kringaktiviteter, större utbud av mat och dryck. Tävling, underhållning och aktiviteter till sent på kvällen. Och fler sponsorer.

Inspirerade av rodeos och stora tävlingar i stadsmiljö i USA skapar vi tillsammans med er Sveriges, nordens och kanske Europas största arrangemang inom westernridning. I sommarnatt och neon.

Mot en ny horisont

Sedan hösten 2014 har vi arbetat med detta nya projekt. Vi är helt säkra på att vi kan skapa något helt nytt och spännande inom svensk Westernridning. Tillsammans med våra nya samarbetspartners får vi också helt andra resurser. Vi tar allt till en helt ny nivå där vi räknar vi med än större publik än på Ranch Horse Classic.

Första tävlingen blir i Göteborg i juli 2016, mitt i semestertider för lediga Göteborgare och turister. 

Team RHC och High Chaparral

Team RHC har valt att avsluta samarbetet med High Chaparral. Tillsammans med High Chaparral har vi skapat något vi är glada och stolta över, något unikt inom westernridningen och ett arrangemang som blivit ett måste för westernfolket.

Det senaste året har dock förutsättningarna för vårt arrangemang förändrats – och försämrats. Den nya ledningen har inte förstått att de enskilda individerna i TeamRHC gör detta med sitt hjärta, att det är känslan av att ha skapat detta som driver oss. Vårt arbete får näring av glädje och uppskattning för vårt arbete. Av tillit och respekt.

Det är vi som skapat tävlingen, det är vi som utvecklat den och det är vi som står som garant för den. Det enda incitamentet för de ca 100 arbetande funktionärerna har varit glädjen att tillsammans skapa Ranch Horse Classic. Den glädjen är försvunnen.

För mer information:

www.teamrhc.se

Kontaktperson: Ulf Owenede, 0705-83 33 60. owenede@tele2.se.

 

 

 

 

 

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 + 17 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.