Templeton Thompson är hästtjejen som även är artist och skriver/sjunger låtar om hästar.

Jane, Beau och Templeton Thompson
Jane, Beau och Templeton Thompson

Hon har uppträtt på scen för publik över hela USA, i Europa och i Japan. Hennes sång, “Settle Down Cinderella” är med i 2006 20th Century Fox Motion filmen “Dr. Doolittle 3”.

Hennes musik var ett perfekt val till Buck Brannamans 7 Clinics, som är en serie instruktionsfilmer som gjordes efter allt det material som filmades men som inte kom med i Buck filmen www.buckthefilm.com

Hon är aktuell med sin musikvideo “When I Get That Pony Rode” som filmats av Cindy Meehl.

Här följer en intervju med den begåvade “hästtokiga” Templeton Thompson:

Hur länge har du skrivit och sjungit och när visste du att detta var vad du ville leva på?
Jag började få betalt för att skriva 1985. Jag flyttade till Nashville (eller “Nashvegas” som vi brukar kalla det) 1992 efter jag gjort min examen. Jag jobbade på Arista Records som praktikant och som servitör, för att betala hyran. På fritiden försökte jag lärda mig allt om att skiva låtar. Jag var helt aningslös om musikindustrin. Dessa tre år såg jag som mina bästa läroår för att lära mig allt om musikbranschen.
Redan i en tidig ålder visst jag att jag ville hålla på med musik på heltid men jag hade många runt mig som avrådde. Det fanns tryggare jobba att satsa på… Så det var min plan till att börja med. Jag sökte in på juristlinjen men jag kände i min själ att detta inte var den rätta vägen för mig. Jag bestämde mig snabbt för att jag bara måste till Nashville. Jag är SÅ glad att jag följde mitt hjärta och inte mitt huvud!

Hästar är ofta det du skriver om i dina låtar. Hur länge har du haft hästar och hur blev dom din källa till inspiration?
Jag har hållit på med hästar långt “innan jag föddes”. Min mamma brukade rida när hon hade mig i magen och jag föddes hästtokig!
Jag har haft mina vackra hästar Jane och Beau i vad som känns som en evighet. Sam (min man) och jag träffade dom första gången när dom var åringar och dom båda fick flytta hem till oss (och bli våra bebisar) i Tennessee när dom var 2 år. Sedan jag var ett barn har jag sjungit för mina hästar och skrivit sånger med hästar i. Mina hästar är mina musor. Dom ser till att jag håller mig ärlig och närvarande och kan stänga av kritikern i mig!

Dina låtar har spelats in av många andra artister, som Reba McEntire, Jo Dee Messina och Little Texas. Hur är det att höra en låt du skrivit sjungas av någon annan?
Fantastiskt, helt enkelt fantastisk. Jag glömmer aldrig när jag satt i drive thru på Taco Bell och hörde Reba sjunga låten jag skrivit och även fått vara med och sjunga på. Det känns fortfarande overkligt! Hon är en häpnadsväckande kvinna och cowgirl och jag drömmer om att hon ska spela in fler av mina låtar i framtiden. Jag kanske till och med får tillfälle att sjunga med henne igen… Dream BIG!

Din fina musik tillför så mycket till DVD serien 7 CLINICS WITH BUCK BRANNAMAN. Hur blev du inblandad i det projektet?
Min kära vän Patti Hall var den som först presenterade mig och Sam för Buck Brannaman och Cindy Meehl (regissören av Buck dokumentärfilmen & 7 CLINICS WITH BUCK BRANNAMAN). Vi hann aldrig ses under filmningen av dokumentären, men en livsförändrande dag i april när filmen visades på Nashville Film Festival fick vi tillfälle att ses och jag lämnade över lite musik till Cindy och resten är “7 CLINICS historia”, som vi säger! Vi är så tacksamma att få denna möjlighet och känner oss enormt välsignade att vara med på detta projekt, det är FANTABULOUS!!!!

Du har kunnat rida ihop med Buck och du har beskrivit att 7 CLINICS “känns som att vara på en Buck clinic”. Om du skulle kunna välja en lektion som du tycker alla borde ta med sig från avsnitten, vilken skulle det då vara?
Jag fick verkligen tänka till på denna fråga och jag har väldiga problem att bara välja ut en del… alla är otroligt bra. Även om man aldrig ridit för Buck så kan man förstå vad han menar. Han är också noga med att upprepa den viktiga poängen i de olika delarna av lektionerna, så det spelar ingen roll vilka delar man väljer att titta på först. Serien är vackert ihopklippt, man lär sig något i varje moment. Man blir även underhållen och rycks med i handlingen så det känns mer som en fortsättning av den prisbelönade Buck-filmen. För min del så har serien lett till att jag jobbar mer på att känna var hästens hovar är. Små ljus går upp varje gång det fungerar och jag älskar dom stunderna! Jag hoppas serien kommer att hjälpa folk att sänka farten, andas lugnare och att alltid uppmuntra minsta försök. Den har hjälpt mig så mycket  och fortsätter att hjälpa mig bli en bättre cowgirl för våra hästar. I’m a work in progress, but I’m gettin’ there.

Cindy Meehl (regissören av Buck dokumentärfilmen & 7 CLINICS WITH BUCK BRANNAMAN) har hjälpt dig med din nya musikvideo. Berätta lite om låten och hur det var att spela in videon.
Sången heter “When I Get That Pony Rode”,och är en av de sångerna vi har spelat in igen speciellt till 7 CLINICS. Sången skrev jag efter att ha läst Buck’s bok The Faraway Horse. I ett avsnitt i boken berättar Buck om “konsekvenserna av en snabb vändning” och vi försökte först skriva en låt med den titeln, men det fungerade inte. Sedan kom titeln “When I Get That Pony Rode” till mig och då fungerade det bättre.
Låten är för alla som jobbar hårt för något dom verkligen älskar och vet att dom har något riktigt fint att visa upp “When I Get That Pony Rode”. Sången är en metafor för resan mot målet, roliga saker, jobbiga saker och allt du måste gå igenom för att komma dit du siktar. Att göra videon var fantastisk och jag känner stor tacksamhet till hela det proffsiga gänget som var med och filmade. Dessutom så är jag en stolt “mamma” till våra hästar Jane och Beau som glänste som dom diamanterna dom är. Jag kan knappt vänta tills alla får se dom skina i sina roller på videon. Jag kommer att vara evigt tacksam att Cindy gjorde denna dröm till verklighet för mig. Jag kommer att göra fler såna videos! Dreamin’ BIG!!

Berätta om första gången du kommer ihåg att du satt på en häst.
Av någon anledning kommer jag ihåg att jag red barbacka på en häst som hette “Shorty” som min farfar Charlie i Texas ägde. Vilken duktig häst och vilken fantastisk cowboy farfar var. Han övertygade mig om att rep växte i jorden. Han roade sig med att dra rep ur hål och gropar och sade alltid att detta var “årets skörd”. Han trodde nog att han hade lurat mig men jag förstod tidigt hur det låg till. Jag ler stort när jag tänker på honom och snälla Shorty.

Berätta om första gången du föll av en häst.
Jag minns ett fuxfärgad sto som hette Anna. Jag var nog 8 eller 10 år när jag ledde henne utan att ha full koll. Jag snubblade och föll precis framför henne. Hon gjorde allt i sin makt för att inte råka trampa mig. Den hästen lärde mig så mycket! Flera år senare när vi bodde i Virginia var vi ofta ute och galopperade genom hagarna. Anna hoppade gärna över allt som gick, buskar, stockar, vad som helst som gick att hoppa. Jag fick ofta skrattanfall när vi red för hon var så rolig. Däremot blev hon Anna Bananas en av ridturerna ooch bockade så hårt att jag gjorde en luftfärd i det blå som kändes som en evighet. Jag föll mot marken som en pil! Det gjorde ont men jag skadade mig inte som tur var. Då var jag ung och följsam! Lustigt, jag minns plötsligt ett blåöga någon gång när jag var 16 år men “what doesn’t kill ya, only makes you stronger…there’s always a “lesson in there somewhere,” vilket får mig att tänka på följande låt:

Om du blev strandsatt på en öde ö med en häst och en bok, vilken hästras och vilken bok skulle du välja att ha med dig?
Ett quartersto som heter Jane – och en appendix quarter som heter Beau… Vi skulle läsa Seabiscuit och leka på stranden och i vågorna som Alex Farley och den Svarta Hingsten (ja, jag skulle ha med den boken också!!).

Om du hade en Iphone, Wi-Fi och 10 låtar att ladda ner gratis, vilka skulle vara med på din spellista då?
Emmylou Harris, James Taylor, Pink, Trisha Yearwood, Bonnie Raitt, Sara Bareilles, Dan Fogelberg, Kenny Edwards, Linda Ronstadt, The Eagles, Sheryl Crow… Attans, det var fler än 10! Det är för svårt att bara plocka ut några artister. Det finns för många jag vill lyssna på!

Vad finns alltid i ditt kylskåp?
Burkmat till katterna och morötter!

Vad är lycka för dig?
Där jag är just nu. Jag är så tacksam för allt. Min två och fyrbenta familj är friska och glada och jag är gift med den underbaraste cowboyen på planeten!!! Vi har massor av fantastiska människor runt oss som också är en del av vår familj. 🙂 Jag är tjatig nu men jag känner mig otroligt tacksam!!

Vilka kvalitéer är viktigast hos en vän?
Lojalitet, äkthet, ärlighet och kommunikation.

Vilka kvalitéer är viktigast hos en häst?
ALLT jag nämnde i förra svaret. Jag älskar hur ärliga hästar är och dom goda egenskaperna dom får fram hos oss människor. Dom låter oss inte ljuga för oss själva eller någon annan. Jag älskar det. Jag svär på att världen skulle bli SÅ mycket bättre om alla var tvungna att ägna tid tillsammans med en häst.

Favoritmat?
Four-cheese pizza, grekisk sallad, och MASSOR av CHOKLAD!!

Favoritsemester?
Vad är semester? Hemma med min man och fyrfota bebisar!

Om du fick prata med en känd person, levande eller död, vem skulle det vara?
Shakespeare, jag skulle ÄLSKA att prata om hans skapande. Jag ÄLSKADE Shakespeare-lektionerna i skolan!

Vad är ditt motto?
Min Hippie Chic Cowgirl filosofi summerar mitt motto:

The hippie chic cowgirl philosophy:

it’s a way of thinkin,’ livin’ and lovin’

it’s dreamin’ and doin,’
 always reachin’ and never quittin’

it’s jumpin’ in with both feet without worryin’ too much if your boots get wet

runnin’ wide open with the wind in your mane
 and havin’ it made in the shade of the tallest tree

it’s seein’ through kind and loving eyes 
and knowin’ who you are clear down to your soul

it’s sittin’ down when you need to rest
and standin’ up for what you believe in

it’s followin’ your heart, hangin’ on by your fingernails and learnin’ to let go

it’s seein’ a beauty~full blue sky beyond the clouds, even if it’s rainin’
 and always keepin’ a little sunshine in your pocket, saved up for that rainy day

it’s takin’ the trail less traveled even if it’s a bumpy road 
and bein’ in the here and now and right at home in the company of dreamers, colorin’ way outside the lines

and it’s always sayin, “now, bring on that horizon, i am not afraid, ’cause i know who i am…
for I am a hippie chic cowgirl, proud to call this planet cowgirl home!!!!!!!!!

dream big

work hard

have faith 

©templeton thompson

Templeton Thompson hemsida: http://www.templetonthompson.com
7 CLINICS musiken och filmerna: http://www.horseandriderbooks.com

Översättning: Anne Svensson med tillåtelse från Templeton Thompson och Trafalgar Square Books Blog

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + sexton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.