The Vikings tog brons i Nations Cup

Skärmavbild 2013-09-01 kl. 22.12.59

Det går bra för Skandinaviska ryttare på APHA EM. Onsdagens första medalj gick till Astrid Löthner som red sin sista klass på detta EM. Hon tog silver i Youth Western Horsemanship med Brave Sonny Blue. Astrids totala medaljskörd på detta EM blev två silver och två guld.
Jessika Sandevig tog sin första medalj under onsdagen och det blev ett guld i Novice Amateur Hunt Seat Equitation.

Men det var inte bara Sverige det gick fint för under onsdagen  det blev guld till Norge i SPB Green Hunter under Saddle genom Malin Billberg som red Silje Ternings valack Assets Jack The Ripper och ett brons till Finland i Green Hunter under Saddle även här genom Malin Billberg och Harry De Larry som ägs av Ebba Oljemark.

I Novice Hunter under Saddle tog Maria Berglund och Go Kid Charlie en bronsmedalj och Ebba Oljemark på Harry De Larry hamnade precis utanför medaljerna på en fjärdeplats.

Torsdagskvällen avslutades med Nations Cup.

I år så ställde de Nordiska länderna upp med ett ”mixed team”, The Vikings, bestående av deltagare och hästar från Finland, Norge och Sverige. Team Leader var Finska Paint-föreningens ordförande Jukka Kivelä, som även gjorde en bejublad insats i Speed Trail-klassen för alla ordförande från de europeiska klubbarna.

Sju lag ställde upp i Nations Cup. The Vikings gjorde en jämn och mycket bra insats och tog bronset efter vinnande Österrike och tvåan Tyskland. Danmark som gjorde sin bästa insats i lagsammanhang hamnade på samma poäng som the Vikings men efter kontroll med tie breaker domaren var det de som hamnade utanför medaljerna och fick fjärdeplatsen.

I laget red, Malin Billberg på norska hästen Assets Jack The Ripper i Trail , Astrid Löthner på Brave Sonny Blue i Pleasure. Ebba Oljemark från Finland på Harry De Larry i Hunter under Saddle , Ella Bråve med Brave Forever i Showmanship och avslutningsvis Jonna Eriksson på Maria Berglunds Go Kid Charlie i reining.

Mia Bråve rapporterar direkt från Euro Paint

Om The editors

Se också

Grooming tips

Hej på er,  Så var det måndag igen. Jag har jobbat hela helgen men även fast …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

[bsa_pro_ad_space id="14" crop="no"]