Våra hästar

Det här året rusade iväg alldeles för fort! Det var längesen det kom något blogginlägg från min sida och jag känner att det är dags att göra en liten “nystart” då det har hänt så mycket det här året på hästfronten. Jag blir snurrig av bara tanken! Så hur Ni ska hänga med utan detta inlägg ser jag knappt som möjligt. Ni som följt med på sociala medier har kanske ett hum men… Nu ska ni i alla fall få en presentation på våra hästar och deras statusar!

Dash my Success

Sessan


QH, sto 2009. Äg: Rosie
Sessan har Ni knappt sett på tävlingsbanorna i år. Hon tävlade fram till maj i sina kossegrenar och hann med 3 tävlingsdagar. Vi vann under den perioden alla våra starter i team sorting och team penning tillsammans med Filip på Grace och Cecilia Mayer på lånad häst. I maj betäcktes hon och är nu dräktig på dygn 154. Vi valde att ställa av våra ston från tävling under deras dräktighet på grund av riskerna. Hon fick sedan ett sommarlov för första gången i sitt vuxna liv de första 40 dygnen. Där efter har hon trallat omkring i skogen största delen av sin rid-tid. Hon har blivit så annorlunda sedan hon blev dräktig

😂

hon älskar allt och alla. Så olikt henne! Vi myser massor och väntar nu på en räserbäbis framåt april/maj 2020 med spänning och en del oro.

Gamblin Enterprise


QH, sto 2007. Äg: Filip
Grace status ser i princip likadan ut som Sessans. Hon tävlades fram till maj och blev sedan betäckt. Hon ligger en dag före min Sessa, så hon är på dygn 155. Grace där emot har blivit en sträng tant

😂

hon som alltid varit snällare än den snällaste hundvalpen. Hon sätter gränser mot både folk och andra hästar. Hon är såklart genomsnäll fortfarande men nu mer kan de där öronen försvinna längs med nacken vilket de aldrig gjort förr! Hon är beräknad en dag innan Sessan med en kossebäbis.

Geronimo Skunk

Topz


Appaloosa, valack 2009. Äg: Rosie
Minns Ni Topz? Det blev några inlägg om honom precis i början när vi köpte honom. Topz köpte vi för ett år sedan till Filip. Det har varit väldigt mycket jobb med honom och Fille kände aldrig att Topz kunde bli en häst att ha kul med då det var mycket protester och det där förtroendet fanns inte där. Så Filip gav upp chanserna och valde att leta efter en ny häst i maj. Där kom jag in i bilden! Jag valde att ge Topz en chans under mig istället, så jag köpte ut honom. Han är väldigt lik Sessan (de är kusiner), det är mycket huvud och man ska verkligen förtjäna dem i deras ögon

😂

jag kan skratta lite åt deras tokigheter medan andra kanske känner sig otrygga med det. Jag är så glad att jag gav honom en chans, han är verkligen knasig men jag tycker om honom sååå mycket. Vi funkar väldigt bra med varandra nu men visst tusan har jag åkt på några örfilar både hemma och på tävlingsbanan där han har varit rent elak mot mig. Men vem är jag att inte förlåta? Jag tror verkligen på vår relation och våra framtida prestationer! Det har varit mycket arbete med hans fysik, hovar och hans psyke men vi är på god väg även om vi inte är i mål än. Vi skrällde faktiskt till med en bronsmedalj här på SMet som gick i oktober i hans första ökade polebending. Även en fjärdeplacering i barrel race fick vi med oss. Jag var jättenöjd med honom och det kändes som ett härligt avslut på året att ha haft honom med mig så fint de två sista tävlingarna!

Wild Badgers Boon

Bill


QH, valack 2011. Äg: Filip.
Det här är ett nytt ansikte för många blogg-läsare. Bill blev hästen som vi köpte till Filip när jag tog Topz. Bill är en fantastisk liten ponny som kom till oss i maj (snabba bud i mellerud). Nej men, jag är rätt impulsiv

😂

vill jag något så löser vi det med en gång! Så jag lade ut en sök-annons på Facebook och fick 42 hästar i svar. Där bland var Bill, som jag länge och väl sorterade ut. Hans mamma Subscript Chiggerett, gjorde hela mitt val glasklart. Vem minns inte henne liksom! En fantastisk liten häst. Jag vet jag nämnde det för pappa och han ba “ÅÅÅK NU”. Vi gjorde väl världens sämsta provridning och Bill visade väl inte sin bästa sida direkt, haha! Vi tvekade ungefär 100 m ner på vägen hem om det skulle bli för mycket häst och arbete. Resterande fyra timmar hem var det mer diskussioner om vad han skulle ha för färg på grimman osv. Vi ville ge honom en chans! Vi kände ändå av fina kvalitéer på den lille ponnyn. Så några dagar senare var han på väg hem i kärran bakom och vi har inte ångrat oss en sekund! Han är en fantastisk individ, så snäll och fin mot Fille. En extrem arbetsvilja och den medfödda fysiken är fantastisk, så rörlig! Han fick hoppa in i tävlingslivet direkt när han kom till oss och det har bara blivit bättre och bättre. Den här hästen kommer vi ha mycket kul med genom åren!

Whambams Royal Boon

Boon


QH, hingst 2014. Äg: Rosie.
Boon har inte tävlat alls i år. Det är väl ända förändringen med honom. Förutom att han blivit ett år äldre, börjat gå upp på stång och modellat en fotografering för Carhartt!

Quickly Barrel Queen

Kicki


Arab/shettis, sto 2002. Äg: Rosie.
Min barndomsponny Kicki är kvar och förgyller mina dagar.

Vernal Equinox WPB, sto 2010.

Nellie

Äg: Rosie. Nellie är också kvar. Hon är Filles körponny, hon älskar verkligen när de är på tur! Så nu har ni en liten grund gällande hästarna att falla tillbaka på i kommande inlägg!

Rosie Blomquist

Allt gott, Kram Rosie

Foto: Mi Ritzén och Natalie Lindholm

Om The editors

Se också

Till Alla Svintuffa Ungdomar

Working Cowhorse är en tuff klass, med många svåra och snabba moment. Det krävs en …