Vecka 16

Hej!

Det har varit en riktigt tidspressad vecka! Det är så det blir ibland när man har två jobb och träningssugna ungdomar.

I torsdags efter jobbet så blev jag kvar en stund på Axevalla och mötte upp Filip för att kika på lite reining. Skönt att säsongen är igång och man kan börja roa sig med sånt igen 😉 Fick med mig lite shopping hem bestående av bl.a. nya sporrar med tillbehör samt lite grejer från Western Horsemen då jag hade presentkort där som behövde utnyttjas. Henry som äger Western Horsemen är ofta generös med sponsring till priser på våra tävlingar. Denna fina grimman passade min prinsessa perfekt! Tusen tack för det ❤

Varvat med jobb så har jag blandat några träningspass på banan med uteritter på quartrarna. Ponnyerna fick en vilovecka med bara ett ridpass. Har varit för tight schema och de har gått väldigt kontinuerligt länge nu. Så de har fått njuta av solen istället.

I veckan har mina ridbanepass handlat mycket om styrka både på Boon och Success. Mycket förflyttningar, ryggningar och galopparbeten. Förvänd galopp, förhållningar, fattningar, byten och tempoväxlingar. Jag fick jobbat igenom de båda väldigt bra. 

Success är naturligt råstark. Hon är alltid väldigt avslappnad och fin att jobba med. Hon är känslig i munnen och lyssnar bra på ben. Samtidigt är det mycket häst att rida ihop. Hon är stor för mig åt alla håll och kanter. Kan bli lite lat och har ett temperament man alltid får curla.

Boon älskar att arbeta. Han frustar och är framåt. (Han börjar frusta redan när jag sadlar honom😂). Han har fått bättre koll på sin kropp i vår. Styrkan och smidigheten börjar komma även fast vi har en bit kvar. Det märks att han tycker det är roligt med saker han kan, han söker beröm hela tiden. Jag tycker också det är jättekul att vi kommit över det där bäbis-stadiet och att jag faktiskt har en häst med mer ridbarhet nu. Jag har koll på alla hans kroppsdelar och kan flytta och greja bäst jag vill. Superskoj! Han är så rolig att jobba med 😍

Hoppas Ni haft en fin vecka!

Instagram: rosieellinor

Kram Rosie

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

Stoägare – Information inför Avelssäsongen

Våren är snart här och en ny avelssäsong stundar. Nya drömmar om föl väcks över …