Veckans Lucky Rider!

chappa och jagVem är du?
Helena Andersson, kallas Raspen och driver företaget Gällstads Hovslageri på heltid.

Vilket är ditt roligaste minne med hästar/hästfolk?
Jag har så roligt jobb så jag råkar ofta ut situationer som är skoj. Men just Ranch Team Challanger i år var bästa “på häst helgen”. 🙂

Vilken häst har betytt allra mest för dig?
Min zackibus Chaplin “Chappe” betyder oerhört mycket och är också min tävlingshäst.

Vilken är den viktigaste egenskapen hos en häst i dina ögon?
Att den är pålitlig.

Har du någon rolig historia?
En gång när jag var ny som hovslagare så kom jag till en kund som inte visste att jag hör som en kratta (hörselskadad). Hon pekade på två hästar. Du ska sko den och verka den hästen så går jag in och fixar kaffe. Jag drog ut ena och när jag precis skott klart och skulle börja på verkningen så står kunden i dörren och bara gapar. Du har skott fel häst (unghäst som var 4 år, aldrig tidigare skodd och stod som ett ljus)! Det slutade med att båda hästarna var skodda och självklart bjöd jag på den ena 🙂 och jag hade tur att kunden planerat att börja sko hästen. Känslan som jag fick har jag kvar ännu idag när jag kommer till kunden och skor. Varje gång skojar vi om händelsen!

Favoritresemål?
Fjällen med dom bästa (maken och hundarna).

Favoritmat?
Husmanskost

Tipsa om en bok eller film du gillar!
Hinner tyvärr inte läsa mera än dagstidningen. TV hinner jag knappt med.

Favoritsyssla när du INTE håller på med hästar?
Umgås med min familj och vänner så mycket det går.

Dela med dig av ett bra tips som har med hästar att göra!
Se till att alltid ha en bra hovslagare som både hästen och du tycker om. Ser det inte bra ut så fråga din hovslagare så han/hon får chansen att ändra om det går. Även hovslagare kan ha en dålig dag.

Intervju: Anne Svensson
Foto: Pernilla Munter samt privat

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.