Veckans Lucky Rider!

Anette_Dreamy1Vem är du?

Jag är en 42 årig tjej som återupptagit mitt stora hästintresse. Jag har ridit och haft hästar i mitt liv i drygt 30 år men med ett uppehåll på ca tio år då jag prioriterade barnen och karriär.
Jag äger nu ett underbart reiningstammat quartersto som jag köpte som 1,5 åring i USA. Pga min trasiga rygg så har jag dessvärre men tacksamt behövt ta hjälp av vänner och tränare med hennes utbildning. Senast har hon tränats och tävlats av Jonna Eriksson med otroliga framgångar. Men hade det inte vart för mina kryckor och sängläge under så lång tid så hade jag nog aldrig upptäckt att det finns en ocean av saker man kan göra med sin häst förutom att rida, och då menar jag inte longering och tömkörning.;) Så tur i oturen har allting nånstans en mening.

Vilket är ditt roligaste minne med hästar/hästfolk?

Har svårt att välja ett, men det får bli ett från ganska nyligen. När jag och hela läktaren hejade fram Jonna när hon och Dreamy red en Versatile Horse ritt på tid. Det var fantastiskt roligt att se dom bägge ge gärnet och se deras glädje!
 

Vilken häst har betytt allra mest för dig?
Jag måste få välja två. Självklart min finaste Dreamy men också Locks, ett halvblod som jag var skötare/medryttare på i 15 år.

Vilken är den viktigaste egenskapen hos en häst i dina ögon?
En nyfiken häst som tänker mycket själv och ställer frågor. Det får mig att hela tiden vara medveten om mina egna tankar och känslor. Och alltid vara övertygad om vad jag egentligen vill just då, just nu.

Kan du någon rolig historia?
Nja, kommer inte på nån.
 
Favoritresemål?
USA

Favoritmat?
 Jag gillar faktiskt allt utom fiskbullar! Men i första hand så väljer jag helst naturlig oprocessad mat som rawfood och hemlagad mat från grunden.

Tipsa om en bok eller film du gillar!
“Den som vandrar om natten” av Marianne Fredriksson

Favoritsyssla när du INTE håller på med hästar?
Förutom att umgås med mina barn och familj så är det att utveckla mitt företag Swehemp AB. Där jag säljer Chiafrö och Hampafrö. Det är verkligen naturens egna näringsboost. Fröna är fullproppade med bla nyttigt fett, aminosyror (proteiner) och mineraler. Jag tror väldigt starkt på att en stor del av vårt och våra hästars välbefinnande har mycket och göra med vad vi stoppar i oss. När vi kommer till världen, människa som häst, så består våra kroppar av en perfekt balans av olika ämnen. Men med fel mat så rubbas den balansen med olika hälsoproblem som följd.
 
Dela med dig av ett bra tips som har med hästar att göra!
Citerar då tränaren John Moore. “You offer the example and let the horse find you”

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 + 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.