Veckans Lucky Rider Angelica Johansson

1418281_10152055523718615_62481116_nVem är du?
Jag heter Angelica Johansson och är 23 år gammal och bor i Eskilstuna. Jag jobbar som timvikarie inom vård, lager och skola sedan har jag eget företag och håller då på med alternativmedicin (TCM akupunktur/ akupressur/Estetisk akupunktur/ kinesio taping/ Ledljus behandlingar/ tuina massage/ Koppmassage/kinesisk örtmedicin) på både djur och människor, just nu går jag sista månaderna på human akupunktur utbildningen i Falun och blir klar i maj efter 3 års studerande.

När började du med hästar?
Djur har alltid funnits runt omkring mig. Jag var mycket med min morbror i stallet och tog hand om hans nordsvenskar som han hade till skogsarbete, han köpte sen en shettis till mig när jag var 6 år som vi red/körde in. När jag var 10 år så fick jag min ordentliga egna häst som var ett gotlandsruss som jag höll på med dressyr och hoppning med. Jag kom senare i kontakt med western när jag skulle ha en praktikvecka i högstadiet och fastnade totalt för detta, så jag skolade om mitt russ till western. Jag köpte en korsningshäst som gick på westernridskola som jag var ute och tävlade lite grann med och så småningom köpte jag en quarter och det är denna jag har kvar än idag.

1175116_10151881889333615_207321922_nVilket är ditt roligaste minne med hästar/hästfolk?
Det finns nog många roliga minnen med hästar. Men en sak som jag tycker har varit rolig är att vara och titta på en Tobbe Larsson uppvisning och se samspelet och dessa positiva hästar.

Vilken häst har betytt allra mest för dig?
Det måste jag nog faktiskt säga att det är denna jag har just nu Zantana Catalyst som vi hämtade hem som föl och nu är han 7 år, det är det bästa jag har gjort och tagit ett föl att få forma som man vill helt och hållet från början. Han är blind på vänster öga då han ramlande på något när han var några timmar gammal, men inget som har varit något problem alls. Men de andra två egna jag haft har såklart också en speciell plats i hjärta, alla betyder mycket på olika vis.

fjuVilken är den viktigaste egenskapen hos en häst i dina ögon?
Jag tycker om positiva och lekfulla hästar som vill lära sig nya saker, därför jag gillar att leka och lära mina djur mycket för att de ska bli positiva och lita på mig till 100%, Det finns alltid nya saker att lära sina djur.

Kan du någon rolig historia?
Den här har jag skrattat gott åt:
En man hade köpt sig en ny sportbil och var ute på motorvägen för att testa lite.
När han var uppe i 160 så upptäckte han blåljus i backspegeln och tänkte:
– Snuten hinner aldrig ifatt mig i denna bilen.
Han gasade på upp till 200 men blev plötsligt iskall och tänkte:
– Vad gör jag egentligen?
Han saktade ner och körde åt sidan och polismannen kom fram och frågade efter körkortet och sa trött:
– Det har varit en lång dag, jag är trött, det är midsommarafton och jag skall snart gå av mitt pass och har inte lust att sitta med mer pappersarbete. Kan du ge mig en bra ursäkt som jag inte har hört förut, till varför du körde för fort, så slipper du böter och indraget körkort.
Mannen tänkte ett tag och svarade sedan.
– Min kärring stack med en polisman i förra veckan och nu var jag rädd för att det var du som försökte att lämna tillbaks henne…
– Ha en trevlig midsommar, sa polisen…

1232374_10151886450493615_177208442_n (1)Favoritresemål?
Har bara vart i Egypten tidigare i mitt liv så är inte speciellt berest av mig, men någon gång ska jag förverkliga min dröm och åka till USA och besöka rancher. 😉

Favoritmat?
Älskar verkligen kryddstark mat och Kinesisk/thailändsk mat ligger mig varmt och hjärtat så får säga att det är min favorit mat.

Tipsa om en bok eller film du gillar!
Oj, en favorit.. det var svårt! Tycker om att läsa o titta mycket på kommunikation med djur men ingen speciell favorit som jag kommer på just nu!

Favoritsyssla när du INTE håller på med hästar?
Ta hand om mina andra djur och lära dom nya trick, skulle inte kunna tänka mig ett liv utan djur. Annars umgås med familj och vänner så mycket det går.

fjDela med dig av ett bra tips som har med hästar att göra!
Personligen tycker jag mycket om att leka med mina djur och gör det en hel del också. Så att ha roligt med sina hästar helt enkelt! Jag är en person som kan ha ganska dåligt tålamod när det gäller andra saker, men när de kommer till djuren så har jag i princip hur mycket tålamod som helst, sen kan alla ha dåliga dagar… även djuren, så lyssna mycket på dig själv och hästen. Alla trick jag har lärt min häst har jag hittat mitt eget sätt att lära fram och provat mig fram o se vad som funkat på min häst, sen visst har jag kollat på olika klipp o fått lite tips på hur man kan göra, men var inte rädd för att gå din egen väg och prova nya saker och framför allt glöm inte att ha ROLIGT!

 

Intervju: Anne Svensson

Foton: Angelicas privata

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 − sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.