Vinterns bästa tips

Heeeeej!

Alltså alltid när jag börjar blogga händer det något som ställer till det… Den här gången flippade min telefon (som jag bloggar från). Men nu har jag äntligen skaffat en ny som jag hoppas vill samarbeta under en längre period!

Har Ni haft snö under veckan som var? Vi hade en släng hemma, jag älskar fina vinterdagar och det är något speciellt när första snön kommer. Det som är lite tråkigt är när det blir hårt i backen. Det var det hemma och det var faktiskt riktigt halt att rida ut på vissa ställen. Man har ju inte tänkt på brodd än! Men nu har jag tryckt i mina broddpluggar och är redo för att brodda upp om det behövs! Använder Ni broddpluggar? Jag älskar idén, så smidigt! Jag köper broddpluggar från MD broddplugg och har fixat en rabattkod för Er läsare på deras hemsida. Med “MDRosie10” får Ni 10% på ett köp. Ett bra tips inför vintern.

I alla fall. Lite uppdatering på hästarna. Ponnyerna är så busiga när kylan börjar bita i, jag tror det är deras favorit-årstid.

Boon har kommit igång ordentligt efter att han kom hem och det märks på honom att det inte är högsäsong för hingst-hormonerna. Han är trygga farbrorn för Topz på våra uteritter och jobbar riktigt fint på banan. Just nu tränar vi en del byten och att kunna hålla fokus trots att jag släpper tyglarna. 

Topz tränar jag fortfarande på banan och Filip rider ut. Så vi har två dagar var i veckan. Jag har faktiskt haft lite diskussioner med honom angående galoppfattningar, en tuff kille. Jag begär egentligen inte så mycket mer än att flytta in rumpan och göra en fattning utan hopp-och-skutt, chansning på vilken galopp och bara slänga sig iväg. Men våra diskussioner har gett resultat och han är sååå lik sin mamma. Började mönstra honom lite på tunnorna för att få oss att samarbeta med något roligt och jösses vad det hjälpte oss! Han är en begåvad kille när han sätter den sidan till. 

Töserna rids mestadels i skogen och har sin bus-säsong efter en lyckad tävlings-säsong. De njuter av tillvaron och går något pass på banan i veckan. Rids bara 4-5 dagar i veckan för tillfället. De är bara helt fantastiska! Mycket är liksom färdigt på dem. De har en styrka och kondition som är uppbyggd under en lång tid. Det gör att det går att utsätta dem för vad som helst känns det som med ett okej resultat. Det känns kul när man har två andra som kräver mycket utbildning ännu.

Foto: Gert Andersson

Hoppas Ni har det fint! Vi hörs ❤

På instagram uppdaterar jag som vanligt rätt ofta! rosieellinor heter jag där.

Om Rosie Blomquist

Rosie Blomquist är en 25-årig tjej från Skaraborg som främst tävlar timed events; barrel race, team penning och team sorting. Hon driver Rosie B Barrelhorses och är sambo med Filip, som delar intresset för hästar och hundar.

Se också

Shadd Parkinson – en Clintan som ridlärare

text & bilder: åsa björklund Små ljusgröna buskar tränger sig upp genom sanden på Bella …