Westernsverige formaliserat

Pressmeddelande 2015-09-16

 

Westernsverige och Svenska Mästerskapen i Westernridning 2015

I våras bildades den ideella föreningen Westernsverige vars målsättning är öka samarbetet mellan westernföreningar och westernföretag i Sverige för att gynna westernridningen som helhet. Den 6-11 oktober är det dags för en av de saker som Westernsverige arbetar med: Svenska Mästerskapen i Westernridning!

Tävlingen hålls på Axevalla utanför Skara och erbjuder de flesta av westernridningens grenar som SM-klasser. Allt från Showmanship at Halter till koklasser och Timed Events. Nytt för i år är att kvalen även är AQHA/APHA/NRHA/NCHA godkända klasser där ryttarna kan få poäng/pengar för sina placeringar. De första finalklasserna börjar på torsdagen och dit går de som placerar sig bäst i kvalklassen för respektive gren. Det är max 10 st ekipage som går vidare till finalen plus regerande Svensk Mästare i klassen från föregående år.

Anledningen till att nätverket Westernsverige formaliserades och bildades i år är främst för att vi ska kunna arbeta ännu mer med att bli en paraplyorgansiation och öka samarbetet mellan olika westernorganisationer. Dessutom vill vi även arbeta med att öka intresset för westernridningen som helhet, etik kring tävlingar och en gemensam tävlingskalender. Ansökningar från medlemsorganisationer som vill bli medlemmar i Westernsverige har börjat komma in och vi hoppas att fler föreningar ska inse värdet i att vara med i Westernsverige och kunna delta i de gemensamma diskussionerna kring Western-SM, tävlingskalendrar, etik m.m. De som är medlemmar i Westernsverige i dagsläget är: Westernryttarna i Skåne, Scandinavian Western Shows, Western Riders Association of Sweden och AAA Works AB/Bökebergs Arena.

Vill du veta mer om Western-SM eller vårt arbete se: www.westernsverige.com  

Kontaktperson:

Malin Fahlesson
0736-85 51 92
malin@horsesupport.se

 

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

nio + 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.