Nr 1 2009

Lucky Rider Nr 1 2009

Svenskar på VM i Mounted Shooting
– Ett gäng på sex svenskar från Swedish Mounted Shooters var på plats för att tävla i den Internationella klassen vid årets Mästerskap i Cowboy Mounted Shooting.

Gifte sig i Las Vegas
– Men lyckan fanns på hemmaplan. När Emil och Anja Karlsson på Mon Quarter Horses i Tidaholm tänkte köpa in en välutbildad reininghingst från Tyskland kom Emil istället hem med ett avelssto.  Det blev deras smala lycka.

In Short
– Kortisar från westernsverige.

Avelsspecial
– Funderar du på att betäcka ditt sto i vår eller letar du hästras och uppfödare för framtida inköp? Här hittar du det mesta och bästa inom svensk kvalitetsavel.

Söderkvists
– Med hingstarna Crimson Catalyst och Gators Dirty Larry har paret Söderkvist skrivit in sig i svensk quarteravels historia.

All American Cowgirl Chicks
– Inför höstens framträdande på Stockholm Horseshow så gjorde LuckyRider ett besök i Weatherford hos All American Cowgirl Chicks ledare och coach Trish Lynn och hennes familj på TL Ranch i Fort Worth, Texas.

Sun Dance Ranch

– På 18 hektar mark i Värmland, har holländska Anita Teunissen och Dimitry Bogers förverkligat drömmen om en egen ranch.

Kvarka
– Kvarka har hög smittsamhet vid direktkontakt mellan hästar. Läs om hur du känner igen kvarka här.

Från HD till häst

Långtradarchauffören Michael Kalén har ett förflutet som biker. För fem år sedan sadlade han om. Ett beslut som har format honom till en betydligt mer harmonisk och behärskad person.

Haltertips med Jonna Gullberg

Unghästträning med Peter Ljungberg
– Unghästträning med en av Skandinaviens mest välmeriterade westernryttare och tränare; Peter Ljungberg. Följ träningen från början.

Horsemanship från grunden
– One rein stop –en övning som du kan komma att ha
stor nytta av i sadeln.

Ranchliv
– Om livet som ranchhustru i New Mexico

Horseshow i Globen
– Bildkavalkad från den stora hästshowen i Globen som inramade 2008 års Stockholm Horseshow.

Om The editors

Se också

Nytt nummer – 5-2017

I LuckyRider nr 5 2017 har vi bland annat besökt Gullbergs på Gallant River Ranch, …