Nr 2 2006

Lucky Rider Nr 2 2006

Drömhästen
– Sven Anderson hittade sin drömhäst på internet.
Eftersom han var på jakt efter en ny morganhingst till sin uppfödning frågade han ägaren om hon inte skulle kunna tänka sig att sälja. Det kunde hon inte…då.

Forbönder på väg
– Med häst och släde till norska fjällstaden Röros årliga vintermarknad. Vi följde med en grupp forbönder som åker en hel vecka för att komma dit. Med häst och släde.

Monty Roberts
– De flesta känner Monty Roberts som en av de största inom Natural Horsemanship. Men få känner till att denne mångsidige man vunnit en mängd World Championships, i så vitt skilda grenar som western riding och working cowhorse. Men det som – efter en brutal uppväxt –  ligger honom varmast om hjärtat är arbetet emot våld. I relationen med hästar och med människor.

Rick LeMay
– Amerikanen som kom till Danmark på en kortare tur och blev kvar i Sverige. Han har nu blivit en av Skandinaviens mest välkände och anlitade tränare inom westernridning i allmänhet och reining i synnerhet.

BootMaker
– Janne Melkerssson i Östersund har mer på fötterna i sitt yrke än de flesta. Han gör Custom Made boots till en kvalitetsmedveten målgrupp.

Hingstspecial
Mängder av kvalitativa hingstar för dig som går i betäckningstankar

Morganhästen
–  Vi porträtterar den allsidige morganhästen. Förutom en vacker extriör och ett fint lynne så används morgan för alla tänkbara discipliner.

Sadelspecial
– Hur ska man hitta rätt i westernsadeldjungeln? Tommy Gustafsson, proffessionell sadelutprovare lotsar oss mellan olika typer av sadlar och ger tips hur man hittar den som passar hästen.

Grooming
– Bli bäst på att fixa till hästen. Vi har tagit reda på hur tävlingsveteranerna förbereder sina hästar inför tävling. Här får du knepen som leder till framgång.

Tillsammans är vi 100 år
–Janne och quarterhingsten Jose Gay Bar. Janne var 58 år när han bestämde sig för att börja med hästar igen. Han började rida cutting.

Stephanie Lindskog och HH Skip the Sugar
– Framgångsrikt ungdomsekipage från norr.

Roping –med Jason Patterson
– Vår artikelserie om Roping fortsätter med markträning.

Hunter under Saddle– med James Hansen
– Engelsk ridning på westerntävling

Trail med Lars Bråve
– Lär dig sidepass och serpentinridning

Mia Petzäll
– Att arbeta med barn gör en rik i själen, säger Mia som driver ridskola för små barn. Mia anser att ridskolor måste bli bättre på att ge utrymme för allsidig ridning. Själv har hon allt ifrån westernridning och tornerspel till dressyr och hoppning på programmet.

Tävlingar i Bremen

Letala anlag
– Många raser bär på genetiska defekter. Vi får hjälp att reda ut begreppen bakom bokstavskombinationerna.

Skynda långsamt
Staffan Ljunggren om riskerna med för tidig tävlingsdebut. Staffan ser en tendens att fler hästar som inte är mogna kommer ut på tävling. Här förklarar han att de kortsiktiga målen kan innebära risker på längre sikt.

Om The editors

Se också

Nytt nummer – 5-2017

I LuckyRider nr 5 2017 har vi bland annat besökt Gullbergs på Gallant River Ranch, …