Nr 2 2008

Lucky Rider Nr 2 2008

En bra start
– Wagonhound Land & Livestocks tränare Kevin Meyer och Matt Kelly använder alla resurser denna 75.000 hektar stora boskapsranch i sydöstra Wyoming har att erbjuda för att erbjuda sina unghästar…

Jörgen Schwartz
– Jörgen Schwartz ger ett energiskt och spänstigt intryck. Han är 62 år och hästtränare till yrket. På gården, några mil norr om Ullared, råder ett fridfullt lugn och störande brus lyser med sin frånvaro. Däremot är han inte särskilt tystlåten själv. Med sann entusiasm låter han orden flöda.

Sterling quarterhorses
– Sterling Quarter Horses som i dag är ett väl etablerat namn inom reining världen har under många år producerat topphästar till såväl Europa som Nordamerika. Företaget grundades 1987 av systrarna Rosanne och Francesca Sternberg och firar i år 20-årsjubileum.
LuckyRider har besökt deras europeiska bas i syd-östra England och träffat Francesca Sternberg och hennes man Doug Allen. Att resa till denna del av England är som att kliva rakt in i en sagobok.

Embryotransfer
– För ston som har problem med dräktighet eller för att få avkommor från ston i aktiv tävlingskarriär samt för att få fler avkommor från särskilt intressanta ston – Embryotransfer kan vara lösningen.

Med passion för fläckiga hästar

– Jan-Erik Westerberg är gammal i gemet när det gäller paintavel. Passionen för de fläckiga hästarna handlar inte bara om det spektakulära utseendet utan också om det fina temperamentet.

Medusa Horse satsar på reininghingstar

– Intresset för avel och reining har utvecklat Medusa Horse inriktning. Med två fina USA-hingstar satsar man nu fullt mot reiningavel.

Trailride
– Rider du gärna utomhus med din häst, men drar dig för längre turer. Då ska du läsa detta. Peter Vester ger tips om vad du kan tänka på när du ska ut på Trail Ride.

Allemansrätten – vad gäller

Ranghög
– Sven Forsströms
Horsemanship från grunden Del 2

Med sikte över gränserna
–  På Gunnar Martinsens ranch kan man rida dressyr och hoppning och även träna olika discipliner inom westernridning och kossegrenar. En annan som åkt över gränserna ett flertal gånger är David Bergendahl.

Monty Roberts
– Den legendariska horsemanshipgurun är tillbaka till Sverige i vår och turnerar med sin Join Up-modell.

Hästen och den nordamerikanska indianen
– Del 2

How the west was won
LuckyRiders egen serie. Skapad av stuntmannen,
filmstjärnan och actionskytten Tommy Johansson.

Om The editors

Se också

Nytt nummer – 5-2017

I LuckyRider nr 5 2017 har vi bland annat besökt Gullbergs på Gallant River Ranch, …