Nr 3 2007

Lucky Rider Nr 3 2007

Rida i Korsriddare Arns krigarhär
– Tänk att få vara riddare en gång i livet, spränga fram i galopp, dra sitt svärd och slåss för sin sak. Att förflytta sig nära 900 år bakåt i tiden och få uppleva hur det var då. Detta hände Per Löthner, westernryttare från Ekeby, öster om Helsingborg. Vecka elva 2007 kommer alltid att finnas etsat i minnet. Då medverkade Per tillsammans med sitt nordsvenska sto, Sally, som riddarstatist i filminspelningen om korsriddaren Arn Magnusson.

Fölning på den säkra sidan
– Nu är fölningssäsongen här. Vi har bett leg. veteriär Ursula Palm, som även har specialist­examen på hästens sjukdomar, att berätta om vad man bör tänka på inför fölning.

Inte bara hö och havre

– Christine Brøkner är Equine Nutritionist, utbildad vid Colorado State University. Här berättar hon om vad som är viktigt att tänka på vid hästens utfodring.

Mer än bara massage
– När Marina Axelson-Callum var 23 år så åkte hon till USA där hon blev kvar i 6 år. Hon kom i kontakt med Jack Meagher som myntat begreppet Equine Sports Massage Therapy. Massage som terapiform var inget nytt för Marina, vars far, Hans Axelsson grundade Axelsons Gymnastiska Institut i början av 1960-talet.

17 behandlingsmetoder för din häst

Utveckling genom samarbete
– För över 50 år sedan startade hästverksamheten på Regiondjursjukhuset i Helsingborg. Det var på den tid då skånska kavalleri­regementet var förlagt till staden och ett djurstall fanns på platsen för vård av Kronans hästar.

Hingstspecial

Vogel – Norsk problemlösare
– Skandinaviens svar på Monty Roberts har han kallats.  Peer Werner Vogel  är välkänd i Norge och faktiskt också omskriven både i europeiska och amerikanska tidningar. Men i Sverige fortfarande relativt okänd, även om han då och då har clinic även här, liksom i Finland, Österrike och Schweiz.

Ny serie – Sylvia Jäckle
– Här börjar en ny artikelserie om utbildning av westernhästen.

Karin van Bekkum
– Karin från Holland är på regelbundna sverigebesök och håller clinic.

Ny fluga – Jaga mygg med kor
I värmland har man tagit tillvara en gammal tradition – att använda kor för att trampa ned våtmarker i kampen mot myggen. Vi följde med ett gäng ryttare som hade sin avslutning på en kodrivningskurs. Examensprovet – att driva hem korna från våtmarkerna.

Möt LuckyRiders profilryttare

April Open
Årets April Open slog rekord i antalet hästar och starter.

Apassionata
– Apassionata Hommage 2007 var en färgsprakande upplevelse med många westerninspirerade inslag. Showerna i Sverige kryddades av  landslagsryttare i reining och Lucky­Riders profilryttare Peter Ljungberg och quarterhingsten  Wheeling Eldorado.

Kvalitetshästar till salu

Konstnärinnan Lena Lindén
“Här hoppas vi ni finner en stund i stillhet och frid, njut av fåglarnas sång och vattnets stilla porlande. Kullarnas böljande och trädens susning. Låt bäckens flöde spola med sig alla dina bekymmer.”

How the West was won

LuckyRiders egen serie. Skapad av stuntmannen, filmstjärnan och actionskytten Tommy Johansson.

How the west was won
– Westernskytten Tommy Johanssons serie som han ritar speciellt för dig som läser LuckyRider

Om The editors

Se också

Nytt nummer – 5-2017

I LuckyRider nr 5 2017 har vi bland annat besökt Gullbergs på Gallant River Ranch, …