Nr 7 2006

Lucky Rider Nr 7 2006

Rid i Tjeckien – En upplevelse för kropp och själ
– På reiningryttarinnan Klara Salkovas ranch i de vackra tjeckiska Beskydybergen rider man på toppstammade tävlings- och avelshästar.

Babcock Ranch
– LuckyRider har besökt Jim Babcock – legendarisk och karismatisk uppfödare av quarterhästar. En av giganterna i industrin som äger ett dussintal av de allra bäst hingstarna med Smart Chic Olena i spetsen.

Mounted shooting

– Entusiaster i westernklubben WHAO bjöd Larry och Tammy Townsend till Sverige för att hålla clinic i barrel race och mounted shooting.

Vitaminer och mineraler
– Vi fortsätter vår artikelserie om de livsnödvändiga vitaminerna och mineralerna. Vad behöver din häst och varför. Vad händer om hästen inte får i sig vad den behöver. Lars Bråve guidar oss.

På tur med Håkan Ask
– Håkan Ask är en färgstark person som underhållit westernsverige i några decennier. Vi följde med på en av hans skogsturer.

Presenttips
September Rundown
Harvest Festival

Lär dig rida western
– Tredje delen i vår serie: Lär dig rida western, med Rolf Carlsson. Rolf har lång erfarenhet från westernridning och har vid sin ridskola under många år bland annat utbildat westernryttare.

Louise Nilsson
– Danmarks stolthet

Clinic med Jim McCutcheon
– Cuttingtränaren Jim McCutcheon kom från Valley View, Texas till Skånska Billesholm för att träna nordbor.

Roping
– Följ med i vår artikelserie om Roping. Jason Patterson har gedigen erfarenhet från sin uppväxt på en ranch i Texas. Han har tävlat mot de bästa i världen och nu lär han oss hur vi kan börja grundträna vår häst i roping.

Ronny Åman
– En av de första professionella westerntränarna i Sverige är Ronny Åman.

Live your dream
– Sophie Larsson från Norrköping förverkligade drömmen. Hon sadlade om från hoppning till western, träffade den stora kärleken och tog sitt pick och pack och flyttade till  Kalifornien.

Hudson Bay
– När fabriken lades ned så stod många av byn Svanskogs män utan arbete. För att aktivera sig så startades föreningen Hudson Bay, som förutom att de arrangerar gemensamma långturer till häst även har byggt en liten westernstad. Där hålls årligen en stor westernfest. LuckyRider var där.

Om The editors

Se också

Nytt nummer – 5-2017

I LuckyRider nr 5 2017 har vi bland annat besökt Gullbergs på Gallant River Ranch, …