Marie på Thermobar vann

Sigrid Stands fond för kvinnliga uppfinnare i Jämtland delar årligen ut ett stipendium till en kvinna, uppfinnare eller innovatör, boende i Jämtlands län,

30 000 kronor utdelades i samband med ”Företagargalan 2017” i Lofsdalen. 2017 års stipendiat var Marie Hasselbom, Åre som är kvinnan bakom succén Thermobar.

Motivering: Marie Hasselbom är innovatör, men har också varit en omvittnad god entreprenör för sitt väl skötta företag ”ThermoBar” i Åre under tio år. I stor skala tillverkas eluppvärmda vattenkar för frigående hästar. Till stor nytta för hennes roll som företagsledare är hästskötarutbild- ning i Strömsholm, reklamfotografstudier på RMI-Berghs samt inter- nationella studier i marknadsföring och försäljning.

Eluppvärmda vattenkar i hagar ger isfritt, tempererat vatten för häs- tar som vistas utomhus på vintern och på sommaren ger karets isole- rande egenskaper ett fräscht vatten för längre tid.

Det Marie Hasselbom nu vill göra är en modell tillgänglig för alla mindre ”hästgårdar” med uteboxar och kallstallar i såväl Sverige som i övriga Europa. ThermoBar 30 ECO skall rymma 30 liter och vara en utveckling av ThermoBars ECO-serie. Karet skall kunna kopplas till automatisk vattenpåfyllning, ha lång livstid och vara enkelt att re- parera för kunden själv med reservdelar från ThermoBars nätbutik. Det öppnar på allvar en europeisk marknad.

Lär mer om Marie och företaget på Almistories: http://almistories.se/marie-hasselbom-thermobar/

Om The editors

Se också

Hästar i trafiken? What ever…

Okej, nu är jag lite upprörd. Jag vet inte hur många tusentals mil jag har …