Trail för tävling och fritid

Bli bäst i Trail!

Trail är idag en av de stora tävlingsgrenarna inom westernridningen. Man kan börja att träna och tävla trail redan som nybörjare, men också den som är elitryttare kan ha glädje och nytta av att träna trail med sin äldre häst, även om man inte tänker tävla. Trailträning är ett omväxlande och roligt markarbete för häst och ryttare. En av de bästa sakerna med trail är att ridgrenen passar alla typer av hästar och har man tävlingsambitioner kan man nå långt, oavsett vilken hästras man rider på. I trail ökar svårighetsgraden med ekipagets vana och man har en nästan oändlig variationsfrihet i träningen. Hinder som ofta ingår i en trailbana är grind, bommar, ryggningshinder, bro, vändning i fyrkant, sidepass och ryggning.  Hästen ska passera hindren i kontrollerad form och hastighet.

Trail, ranchtrail, in hand trail
Den här boken går igenom tävlingsgrenarna trail, ranchtrail och in hand trail. Den innehåller tips hur du enkelt och billigt bygger din egen trailbana och hur du förbereder dig inför tävling. Du får handfasta regler för avstånd och storlekar på hinder och en inblick i hur domaren dömer på tävling. Boken ger även tips på träningshinder och du får se tävlingsbanor i olika svårighetsnivåer.

Författarna
Författarna Lars och Mia Bråve har lång erfarenhet inom tävling, träning och avel. Lars Bråve har en bakgrund som master inom jaktridning. Mia var från början instruktör i engelsk ridning och tävlade dressyr. För 15-talet år sedan bytte paret inriktning och har sedan dess haft hjärtat inom westernridningen. Mia var under flera år tävlingsryttare på europanivå, med flera EM-medaljer i bagaget.
Lars är i dag flitigt anlitad tränare i trail och hoppning.

 

ORD. PRIS 349 kr

Om The editors

Se också

Podcast “Vilket Hästjobb”

Johanna Davidsson och Malin Svensson deltog i avsnitt 27 av Vilket hästjobb! podsändning.De berättar där …